Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
MD Zajączkowo
DieselPower:
Kiedyś znalazłem takie zdjęcie z września 1975 roku: https://cyryl.poznan.pl/upload_ext/kolekcje/91/0r82iKX6CxNlkkMg3msj_ar16x9.jpg Być może się przyda.
Jaco:
Na pewno poprawnym nr będzie taki (z Atlasu wagonów): 21 51 8116 140-1 Ibhss
fuji8:
Troche u mnie na dysku lezy zdjec chlodni, pod repainty wyciagniete z czeslusci internetow, takze jak jestes zainteresowany malowaniem czy cos, to moge Ci podeslac.
Dróżnik Wiór:
Podeślij je, przydadzą się. Im więcej się ich uzbiera, tym więcej uda się ich pomalować.
Dróżnik Wiór:
Chłodnie w trakcie produkcji. Materiały uzbierane, wszelakie pomoce naukowe do ich tworzenia gotowe, można zabierać się za wagony. Docelowo powstać ma mały pociąg tych wagonów w liczbie sześciu. Zacząłem od tych ze zdjęć zamieszczonych w książce Normalnotorowe wagony PKP. z 1974. kilka z nich otrzyma tablice kierunkowe z rzeczywistymi relacjami tych wagonów. Pierwszy dostał taką dość na czasie, bo dotyczącą transportu zbiorników pod przewóz żywych ryb. czyli z Gdyni do Milicza. W relacji odwrotnej o tej porze roku pewnie ładowali karpie z milickich stawów. Miejsce słynie z hodowli ryb, a karpie z tej największej hodowli tych ryb w Europie goszczą pewnie na niejednym stole u nas i za granicą. Tworząc tablice relacyjne dla pociągu towarowego można się czasem dowiedzieć, czegoś nowego.
A może powiesić mu bardziej rybną relację odwrotnie? Jako wagon ładowny z rybami. I to da się zrobić w 100% oryginalnie.
No i sam gotowy wagon:
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej