Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Rozjazdy krzyżowe (angliki) w symulatorze.

<< < (4/5) > >>

rysiekchaszcz:

--- Cytat: RUDEK w 19 Listopada 2017, 18:48:20 ---Piszesz Zabrzeg jak byś coś potrzebował, bo kończę tam robotę, a trochę się tam pozmieniało.

--- Koniec cytatu ---

Jak znasz Zabrzeg to skąd ten screen jest :-) Taka miła zagadka

RUDEK:
Mnie tez, bardziej mi chodzi o sieć, przęsła, przejście na betony w torze 201, włącznie z rozjazdami nie licząc anglików z przyczyn oczywistych niweleta też się zmieniła.

rysiekchaszcz:
Nie cytujemy ostatniego posta. @Stele

Widziałem to z Elfika2 jak jechałem do Katowic. Niestety ja zostaję przy swojej scenerii ze względu na ogrom pracy którą w nią włożyłem. Na screenie lok stoi na torze 106 grupy "P" to jest pierwsza grupa od Ochodzy

rysiekchaszcz:

--- Cytat: Krzysiek626 w 19 Listopada 2017, 20:19:19 ---
--- Cytat: rysiekchaszcz w 19 Listopada 2017, 18:41:51 ---Żadnych zmian tak jak napisałem zwykłym notatnikiem modyfikuję rozjazd w ten sposób że najpierw budowany jest łuk a potem prosta i wtedy w evencie (+) ustawia mi rozjazd na bok a (-) ustawia na wprost. Tak mam zbudowane angliki i działa to elegancko zwłaszcza że po uruchomieniu symulatora anglik wygląda jak anglik a nie zlepek czterech rozjazdów ustawionych na wprost. Dwa na bok i dwa na wprost. W budowanej scenerii Czechowice - Zabrzeg - Chybie - Zebrzydowice mam tych anglików ponad 30 sztuk i działa to jak na prawdziwej koleji.
--- Koniec cytatu ---
Ok, rozumiem, ze na scenerii ktora robisz jest tak jak powinno. Jak sie ma sprawa po wstawieniu zmodyfikowanego anglika do scenerii z paczki? Jesli trzeba modyfikowac zdarzenia, to to jest sredni pomysl. Jakis czas temu scenerie byly przerabiane ze wzgledu na zmiane eventu + i - na odwrotne dzialanie niz bylo.

--- Koniec cytatu ---

W moich sceneriach angliki są zgodne z oryginałami. Postaram się wziąść jakąś scenerię z anglikiem i zmienić i czy to działa.

RUDEK:
Od strony Czechowic. :) Skoro tamtędy jeździsz, to niedługo będziecie mieć niespodziankę i będziecie jeździć po moim torze, bo w obrębie przystanku Czarnolesie będą prowadzone prace torowe.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej