Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Projekt Śląsk - Porty.

<< < (10/11) > >>

Preki:
Zagłosowałem na ZWK-Bydgoszcz. Uważam, że przy tym fragmencie będzie najmniej roboty. Tarnowskie Góry to największa rozrządówka w kraju i jedna z największych w Europie (co wiązałoby się z dużą ilością roboczogodzin przeznaczonych na zrobienie samej tej stacji, nie mówiąc o samej linii), zaś kawałek z kopalni jest IMHO zbyt krótki.

pozdze:
Układ torowy od Śląska do Bydgoszczy jest już dawno zrobiony. Od KWK Halemba przez Zabrze Makoszowy do TG wcale nie jest tak blisko i to jeszcze ze średnią z 30km/h. To tak w kwestii wyjaśnień. Ale OK już nastawiłem się na Bydgoszcz i działam.

Felix:
Na płasko niema sensu robić, sam mam ułożone co w załączniku  i 4 lata już lezy,bo ciężko mi ogarnąć niwelety i teren w Rainsted,a niestety mam za slaby sprzęt na zabawy w modelowaniu tego np Blenderem. Przypomnę ze przez przetargi na modernizacje sa dostępne rożne dokumentacje w tym profil pionowy wiec tym bardziej powinno się jakoś to ogarnąć jak już wkładać w ta dużo pracy. U mnie tam niekiedy gdzieś uzupełnię siec trakcyjna,coś ponazywam co napomniałem ze sygnalizacji czy zwrotnic i tak czeka na nie wiadomo co.

pozdze:
Heh, to juz drugi projekt w Rainsted w którym widze kiszacy sie latami odcinek Lubliniec - Katowice. Ja tam na brak weny zapuszczam sobie na dobranoc Cabviewy z weglówki. Albo jade po prostu na ta linię na kilka godzin. I jakoś wena wraca :-)

Spieszę poinformować, że właśnie skończyłem ustawiać semafory na całym odcinku ZWK-Bydgoszcz. Teraz żmudnie pracuję nad przypisywaniem semaforów. Potem plan przewiduje elektryfikację. Po nowym roku wejdę w posiadanie starych WOS-ow z tego odcinka, dojdą sierżanty. Przewiduję stan na rok 2000-2005. Trzeba będzie napisać choć w prosty sposób sterowanie ruchem i będę mógł puścić pierwszą partię węgla do portów. Zobaczymy ile czasu zajmie pociągowi towarowemu przejechanie tego odcinka. Sporo się obijałem w tym roku i dlatego wydanie tego odcinka w tym roku jest oczywiście nie realne. Pozdrawiam.

mareczek:
Jak zainteresowany służbowymi RJ dla pociągów turystycznych na rok 2003 to daj znać na priv.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej