Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (20/765) > >>

tmj:
Jesli 'zacinanie' to zjawisko ze kamera w widoku zewnetrznym przestaje sie obracac, to moze byc to ten sam efekt zgloszony troche wyzej -- jesli widoczny jest kursor, to symulator jest w trybie obslugi myszy i nie przeklada jej przesuniec na obrot kamery. 'Zwykly' tryb obslugi mozna przywrocic w takiej sytuacji wciskajac klawisz Alt.

CX MANIAK:

--- Cytat: EP08_015 w 24 Sierpnia 2017, 18:25:47 ---EXE tmj. Raz idzie raz nie. To loteria. Ponadto za OW zauwazylem na szlaku przed pierwszym po znikające tory. Niestety nie zrobiłem screna. Pociag jechal po trawie. Odcineki miedzy OW a Kaliszem.

--- Koniec cytatu ---
Sprawdziłem na najnowszym exe @Tmj Kaliską. U mnie siódemka posłusznie cofa na skład i AI formuje pociąg do Łodzi. Braku torów za Ostrowem także nie stwierdziłem. Być może są to losowe błędy, pojawiające się raz na kilka uruchomień scenerii.
 Edit: Zdarzyło mi się paru krotnie, że po zmianie pojazdu sterowanego AI dostaje głupawki i nie reaguje na sygnały semaforów, stoi pod tyczką pomimo sygnału zezwalającego na jazdę. Pomaga szarpniecie składem. AI powraca wtedy świadomość i jedzie dalej samodzielnie. Może podobnie jest u Ciebie.

tmj:
Na wszelki wypadek dodalem AI instrukcje, by w przypadku pchania/ciagniecia skladu na manewrach zabieralo sie do hamowania nieco wczesniej niz gdy jezdzi samo. Miejmy nadzieje, ze zredukuje to loterie na Kaliskiej dla tych, u ktorych to wystepuje.

oprocz tego, w dzisiejszym uaktualnieniu:

- ciag dalszy poprawek hamowania i prowadzenia dla AI. co prawda juz to chyba mowilem, ale teraz powinno byc juz calkiem dobrze ;d

- poprawka, rozklad jazdy powinien byc wyswietlany takze w wagonach w ktorych siedzi uzytkownik/pasazer

EP08_015:
A dasz rade to wprowadzic do wyswietlacza pytona?  Przy okazji przydala by sie mozliwosc obslugi kilku oddzielnych wyswietlaczy.

Stele:
Wyprowadzić rozkładzik do pythona to akurat banał. Kwestia czy ktos chce narysować i okodzić ekran do 16Xa choćby.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej