Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
--- Cytat: Sawi w 24 Sierpnia 2017, 00:33:09 ---Z tego co widzę śledząc ten wątek to AI zostało rozkopane trochę i ponownie je trzeba ujarzmić.
--- Koniec cytatu ---
W zasadzie AI powinno byc juz w biezacych wersjach zlozone i dzialajace ponownie -- w ramach szybkich testow puscilem scenariusz Kaliskiej na najnowszym uaktualnieniu i poprzednim, i w obu przypadkach AI zmontowala sobie sklad poprawnie.
a skoro mowa o najnowszym uaktualnieniu:
- poprawka, animacja elementow scenerii (swiatla, przejazdy itp) powinna odbywac sie ze zdefiniowana predkoscia (predkosc ta jest nieco mniejsza niz w wersjach poprzednich, rowniez Borlandowej, poniewaz przy okazji poprawek nowych bledow znalazlo sie takze pare bledow starszych)
- poprawki dla AI w obsludze hamulca w sytuacjach wymagajacych zwolnienia predkosci, a nie pelnego hamowania
- w ramach koncertu zyczen, ficzer: poniewaz zdaniem niektorych uzytkownikow zakrety w symulatorze nie byly dosc okragle, kraglosc mozna teraz zwiekszyc wpisem w eu07.ini
--- Kod: ---splinefidelity X
--- Koniec kodu ---
gdzie X jest wartoscia miedzy 1 (wartosc domyslna, segmenty torow maja min. 2 metry) i 4 (czterokrotnie wieksza dokladnosc, segmenty torow maja min 50 cm) Wartoscia rozsadna dla przecietnego sprzetu zapewne bedzie posrednie splinefidelity 2
Cesky Kretek:
Porównanie splinefidelity 1 oraz splinefidelity 4.
PS.: Po przejściu z alt+tab nie mogę obracać widokiem myszy.
EDIT: Różnicy w fps na TD nie zauważyłem, w Częstochowie Osobowej na południowej grupie torów różnica w fps wynosi ~2 klatki (ale fps nie jest stabilny tylko się zmienia cały czas, więc nie ma co brać dokładnego pomiaru pod uwagę).
matek123:
Alt włącza/wyłącza sterowanie myszką. Przy włączonym obrót kamery z wciśniętym prawym przyciskiem myszki.
EP08_015:
EXE tmj. Raz idzie raz nie. To loteria. Ponadto za OW zauwazylem na szlaku przed pierwszym po znikające tory. Niestety nie zrobiłem screna. Pociag jechal po trawie. Odcineki miedzy OW a Kaliszem.
bohunIC:
Ja mam problemy z trybem ghost view i zacinaniem sie kamery w jednej pozycji, musze wracac F4 do kabiny i jeszcze raz ''leciec'' w to samo miejsce. Co do FPS to nie mam zadnych wahan. To tyle odemnie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej