Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym

<< < (732/765) > >>

Turbokibel:
Exe odtwarza dźwięk domyślnego switcha, jeżeli nie ma wpisu dla danej pozycji (np. nastawnika w Impulsie).

tmj:

--- Cytat: Turbokibel w 21 Kwietnia 2021, 14:15:22 ---Exe odtwarza dźwięk domyślnego switcha, jeżeli nie ma wpisu dla danej pozycji (np. nastawnika w Impulsie).

--- Koniec cytatu ---
Zgadza sie, takie jest przeznaczenie domyslnego dzwieku przelacznika. Dokladniej, to dzwiek do odtworzenia przy zmianie pozycji urzadzenia wybierany jest w kolejnosci:

- z tabelki dzwiekow dla poszczegolnych pozycji
- dzwiek zmiany wartosci na wyzsza/nizsza
- dzwiek ogolny

--- Cytuj ---Nie wiem czy to błąd, ale przełącznik wysokiego rozruchu np. w EU07 się nie animuje, jeżeli lampka zgaśnie, czyli po przekroczeniu 28 pozycji nastawnika, po kliknięciu na ten przełącznik zamiast animacji pokrętła zapala się po prostu lampka. Dałoby radę zrobić jakoś, żeby w takiej sytuacji ten przełącznik wracał do pozycji wyłączonego wysokiego rozruchu po kliknięciu?

--- Koniec cytatu ---
Przelacznik wysokiego rozruchu animowany jest tylko gdy faktycznie moze byc zalaczony wysoki rozruch. Zakladam ze to jest celowe ograniczenie. Zanim cokolwiek tam zmienie wypadaloby, by ktos obeznany z EU07 (jako ze u nas wszystko jest siudemkom) wypowiedzial sie, jak w rzeczywistosci zachowuje sie ten przelacznik, tzn czy mozna go przestawic na pozycjach innych niz szeregowe, co sie z nim dzieje gdy silnik wejdzie na pozycje rownolegle, itepe.

--- Cytat: Kuba_PL w 21 Kwietnia 2021, 13:50:59 ---W najnowszym exe rozkłady wyglądają dziwnie - zamiast "kresek" mają znaki zapytania

--- Koniec cytatu ---
"U mnie dziala" ;/

Czy wystepuje to dla wszystkich rozkladow, czy ktoregos szczegolnego (albo kilku)? Byc moze ktos zapisal plik rozkladu w utf8.

mareczek:

--- Cytat: tmj w 22 Kwietnia 2021, 23:45:25 ---Zgadza sie, takie jest przeznaczenie domyslnego dzwieku przelacznika. Dokladniej, to dzwiek do odtworzenia przy zmianie pozycji urzadzenia wybierany jest w kolejnosci:

- z tabelki dzwiekow dla poszczegolnych pozycji
- dzwiek zmiany wartosci na wyzsza/nizsza
- dzwiek ogolny

--- Koniec cytatu ---
To ja mam pytanie, czemu jest odtwarzany dźwięk czegoś, co nie jest przełączane? W EU07 mam rozruch bez włączonego "wysokiego" rozruchu (a przynajmniej go w ogolę nie włączam), a mimo wszystko odtwarzany jest jego dźwięk przy wejściu na pierwszy bocznik -> tak jakby wyłączony wysoki rozruch był ponownie wyłączany.

Stele:
Bocznik to nie to. W boczniku wylazło zaszamanienie tempomatu jako bocznika.

Kuba_PL:

--- Cytuj ---"U mnie dziala" ;/

Czy wystepuje to dla wszystkich rozkladow, czy ktoregos szczegolnego (albo kilku)? Byc moze ktos zapisal plik rozkladu w utf8.

--- Koniec cytatu ---
Dla wszystkich rozkładów jazdy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej