Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawka, zmiana pojazdu nie powinna juz powodowac wysypu
- poprawka, selektor pantografow posiada konfiguracje domyslna
- eksperymentalnie, brazylijskiego tasiemca Niebo blekitne nade mna odcinek 424
- funkcjonalnosc, opcjonalna nazwa pociagu podana w rozkladzie dostepna jest dla skryptow pythona pod kluczem trainname
- funkcjonalnosc, dodane urzadzenie kabinowe pantvalves_sw: czyli impulsowy aktywator wybranej konfiguracji pantografow. W przypadku braku wpisu tego urzadzenia wybrana konfiguracja wdrazana jest tak jak do tej pory automatycznie przy zmianie polozenia wybieraka konfiguracji
Siecool:
Jaki powinien być wpis do eu07.ini, żeby trainman się nie wcinał? Wpisałem "ai.trainman no", odpaliłem misję, gdzie mam skład na "długiej lokomotywie", a rewident mi cały skład przerobił na nastawę towarową. Exe ostatnie, 210331.
Stele:
Nastawiacz to akurat był dużo wcześniej i chyba nie podchodzi pod ten system. Choć w sumie to mógłby. Albo dodać tam kilka poziomów samodzielności do konfiguracji. Od odkorbowywania ręcznego w każdym wagonie, po niewychodzenie z kabiny.
Miłosz Dorsz:
Na najnowszym exe odtwarza się zły dźwięk deszczu. Do poziomu zachmurzenia 1.29 włącznie, na zewnątrz odtwarzany jest dźwięk deszczu z kabiny, od 1.30 w górę jest już dobrze. Nie wiem czy wcześniej tak było, ale na pewno nie powinno, bo dźwięk deszczu, gdzie słychać wyraźne rozbijanie się kropel o szybę i dach, powinien być odtwarzany wyłącznie w kabinie, a nie na zewnątrz.
Turbokibel:
Jest teoretycznie błędem, bo w data/sounds_overrides są wpisy wewnętrzne deszczu, bo mareczek myślał, że nie ma oddzielonego deszczu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej