Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - zmiany w stosie graficznym i dźwiękowym
tmj:
Z tego co widze ta zmiana kierunku jest wywolywana (blednie) przez ruch tarczy tm7; zobacze co tam sie dzieje.
Transkei:
Ruch tarczy też zwrócił moją uwagę, ale raczej to nie jest powód wywołania zmiany kierunku - jak opóźniłem o kilkanaście sekund jej zamknięcie, to nic się nie zmieniło, AI dalej zawracało na zwrotnicy.
tmj:
Okazalo sie, ze przy okazji usuwania bledow w skanowaniu wylazly wczesniej ukryte tym bledem inne bledy ;d w skrocie, exe i AI nie okreslaly prawidlowo kiedy nastepowal zjazd z danego odcinka toru.
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- poprawki, exe powinno prawidlowo okreslac obecnosc i pozycje pojazdu na torze; dodatkowo AI powinno teraz utrzymywac podany limit predkosci do momentu zjazdu z odcinka ostatniego wagonu w skladzie, zamiast zapominac o ograniczeniu gdy tylko wjechal na nie caly sklad
- diagnostyka, dla niektorych bledow exe jest w stanie dokladniej podac ich zrodlo w plikach .scn; w przypadku nieznalezionych eventow zglaszany jest tor, do ktorego dany event mial byc przypiety
- obsluga hamulca recznego w pojezdzie zostala podpieta pod nowy system kontroli; klawisze regulujace ustawienie hamulca moga byc zmieniony, dziala tez obsluga mysza
- w ramach koncertu zyczen: dodana obsluga hamulca bezpieczenstwa ("klapa Ackermana"). Stan urzadzenia domyslnie przelaczany jest kombinacja Shift+Ctrl+B. definicja sub-modelu 3d w kabinie pojazdu lacznie z dzwiekami uruchomienia/zamkniecia itp odbywa sie przez wpis
--- Kod: ---alarmchain:
--- Koniec kodu ---
i jest taka sama jak dla pozostalych urzadzen kabinowych. Hamulec ma tylko dwie pozycje: 0 (nieaktywny) i 1 (zalaczony)
miko22:
Hamulec bezpieczeństwa działa bardzo dobrze, ręczny również, ale tutaj zauważyłem jedną dziwną rzecz. Kiedy w trakcie jazdy zahamuje się ręcznym z pełną siłą (20 razy wciśnie się [Ctrl]+[Num1]), koła zablokują się tuż przed zatrzymaniem lokomotywy, która zacznie "sunąć" na tak zablokowanych kołach i wtedy użyje się piasecznicy, to jakaś tajemna siła najpierw rozpędza skład do ok. 16km/h i dopiero wtedy koła łapią przyczepność ponownie zaczynając spowalniać lokomotywę.
tmj:
Kalkulacje fizyki w exe w stanie poslizgu sa na poziome perpetuum mobile, ale niestety ja nie znam sie na tym w ogole ;o
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej