Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Płynność prowadzenia lokomotywy EU43
tmj:
Oprocz parametru w .ini do pewnego stopnia moze tez pomoc ustawienie parametrow exe w Task Manager -- w menu pod prawym przyciskiem (po kliknieciu na eu07.exe na liscie uruchomionych aplikacji, zaleznie of wersji systemu na zakladce Details albo podobnej) beda opcje pozwalajace na ustawienie ilosci watkow przydzielonych do obslugi (processor affinity) i priorytet pracy. Przestawienie tego drugiego z "normalny" na "powyzej normalnego" i przypisanie dwoch watkow --jesli jest tylko jeden-- przydzieli exe wiecej czasu procesora, chociaz trzeba uwazac bo ustawienie priorytetu zbyt wysoko moze doprowadzic do przyblokowania.
KubaPKP:
Na patent ze zwiększeniem priorytetu wpadłem już wcześniej, jednak nie dało to odczuwalnej różnicy a przypisanie wątków - u mnie może być to ustawienie koligacji? To tam automatycznie miałem zaznaczone dwa CPU.
tmj:
Moze byc, nie wiem jak to w polskiej wersji systemu tlumacza. Jesli sa dwa to w sumie lepiej nie bedzie, chociaz Unreal Engine mial takie cos, ze na niektorych konfiguracjach poprawialo mu sie, jesli jeden cpu byl recznie odhaczony a nastepnie zalacznony z powrotem. Ale to chyba tylko z AMD tak bylo, wiec szansa zeby tutaj dalo to dodatkowy efekt jest dosc mizerna.
Carmelovy:
Tego typu przycięcia miałem na starym PC. Obecnie używam mocniejszego komputera i spadki są do minimum 560FPS. Czyli o jakieś 45FPS. Wydaje mi się że to zależy nie tylko grafiki ale i znacząco od ramu.
jakol112:
Maciek, bardziej od procka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej