Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Odświeżone charakterystyki dla SM42

<< < (2/5) > >>

RooteK:
Matek, zdarza się :) Co do brzęczyka to można po prostu nie wstawiać wpisu do *.mmd. Na chwilę obecną nie widziałem innej możliwości podpięcia niż sygnał odjazdu, trzeba by zgłosić na bugtrackerze stworzenie wpisu i klawisza od klaksonu (oprócz SM42 np SU45 też takowy posiada). Jeżeli powoduje to inne błędy aniżeli trąbienie przed odjazdem to mogę usunąć wpis z *.fiz.

Przy okazji zapytam. Czym różni się EngineType=DieselElectric od DumbDE ? Oraz w jaki sposób sprawdzić/ustalić parametry z MotorParamTable?

Stele:
W ET42 powodowało zawieszenie się dźwięku. W czymś innym blokadę jazdy w pojeździe. Ale tu nie ma wpisu całych drzwi a tylko brzęczyka, to może jest to jakieś obejście. Trzeba sprawdzić. W każdym razie pousuwałem wszystkie radyjka, lampki i inne niekrytyczne bajery podpięte pod drzwi.

EngineType=DieselElectric i DumbDE to dokładnie to samo. Exe czyta oba dla zgodności z fiz dekadę temu, ale przypisuje im ten sam typ fizyki.

tmj:

--- Cytat: RooteK w 13 Kwietnia 2017, 16:51:22 ---trzeba by zgłosić na bugtrackerze stworzenie wpisu i klawisza od klaksonu (oprócz SM42 np SU45 też takowy posiada).
--- Koniec cytatu ---
No trzeba by, trzeba =)

Podpinanie tego pod przelacznik sluzacy do czegos innego to troche prowizorka i znaczy, ze pozniej trzeba bedzie zamieniac wpisy na prawidlowe. Ale to w sumie w duzej mierze kwestia gustu.

matek123:
Trzeba zrobić 3 syrenę, to AI będzie trąbić i nie będzie problemu jak z bombowcem na Kaliskiej.

Stele:
Zgłoszenie wisi od roku przynajmniej. U tu: http://eu07.pl/forum/index.php?issue=268.0

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej