Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
EP08_015:
Wszystkie scenariusze pasazerskie sa przejezdne. Niewiem co sie podzialo z tym jednym scenariuszem (kilka postow wyzej) ale za drugim podejsciem wszystko poszlo dobrze.
robert357:
Nie wiem czy był ten problem wcześniej wspomniany.
Otóż, na scenerii jest system dynamicznego układania szlaku etc. w zależności od sytuacji. Jednak niektóre zwrotnice są chyba ustawione przez inne skrypty. Chociażby w scenariuszu eszelona przemanewrowałem się do składu i gotowy dałem Shift+1. Musiałem jednak odejść na chwilę zrobić coś innego i niestety nie zapauzowałem Maszyny. Po powrocie wyruszyłem tak z 30-40 minutowym opóźnieniem i wszystko szło bez problemu do momentu dojechania do Całkowa, gdzie tam jest ustawiona mijanka z osobowym, który przez moje opóźnienie minąłem w Macierzewie. Po dojechaniu do Całkowa zostałem skierowany na boczny tor a wyjazd był już podany, ale z toru 1, tak jakbym miał normalny przelot. Niestety nie dało się już jechać dalej od tego momentu.
Siecool:
Muszę to sprawdzić, ale z tego co pamiętam w eventach jest zaszyty scenariusz przejechania Całkowa na przelot. W praktyce to się bardzo rzadko (wręcz nigdy) nie zdarza, gdyż zawsze jest tam jakieś krzyżowanie. Być może to co zaobserwowałeś to efekt wymieszania się dwóch wariantów jazdy - mijanki z przelotem. Masz może loga?
robert357:
Niestety nie mam loga, ale jak będę miał więcej czasu to potestuję i jak się uda to wrzucę.
Matson:
Po wgraniu na czysto na paczkę 22.11 są braki - dużo różowych tekstur (dróg, występują praktycznie na całej scenerii).
EDIT: Rozwiązane po pobraniu paczki textures z wątku o problemach z 22.11.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej