Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (154/177) > >>

robert357:
Te heble powinny być w maszynowni SU45 ale z powodu braku poprawnej aktywuje się je z klawiatury. Te opcje są w maszynie już od kilku lat chyba, ale mało scenerii to wykorzystywało (startuje się przeważnie z ciepłą lokomotywą gotową do rozruchu). Dodatkowo w dokumentacji "Sterowanie" brakuje opisu uruchamiania zimnej SU45, zwłaszcza że możemy spalić grzałkę wody jeżeli źle wykonamy czynności.

Co do scenerii. Nie zauważyłem jak dotąd problemów. Jednak chciałbym zwrócić uwagę, że na scenerii nie są w pełni wykorzystywane "ściany" lasów i horyzontów. Dla testów jeździłem z maksymalną widocznością i pustki między lasami czy wzgórzami się rzucają w oczy.

Stele:
Pomocnik też jest z tymi grzałkami trochę nadgorliwy. But to odpala dla zasady i zdaje się na termostat. Gracz może pominąć, jak ma temperatury cieczy w normie.

mareczek:

--- Cytat: EP08_015 w 11 Września 2022, 15:33:29 ---Wciskam shiftw i nic sie nie dzieje. Jak zalaczyc bezpiecznik pompy wody? Wogule niema dedykowanych hebli do tych funkcji. Dobra chyba znalazlem ctrlw i shift ctrl w. Ciekawi mnie to. "Polaczyc obiegi wody".

--- Koniec cytatu ---
Ogólnie wodę i poboczne odpala się "w" i kombinacjami z shift-em i ctrl. Też nie wiem jak połączyć obiegi wody, ale tutaj pomaga AI. Czasu starczy, podstawiłem się w perony 8 minut przed odjazdem, więc jest ok.

EP08_015:
Ciag dalszy problemow. Scn osobb jar dzien. Dojechalem do wilisia o czasie i od ponad 20min nie dostaje wyjazdu. Tak ma byc? W miedzy czasie odjechal szynobus i przyjechal osobowy zwalniajac szlak. Przelatujac scenerie widze ze w calkowie stoi st45 z weglarkami pod s1 i chyba to blokuje nam wyjazd. Na wyjezdzie z paszek w strone calkowa zdechla sm42 1204 zaraz za stacja.

Scenariusz nieprzejezdny.

Kryszakos:
Witam.

Jest problem w misji "zdawczyb_paszw" dojeżdżam do luzem do Paszek Wielkich z Sm42. Dyżurny przez radio podaje sygnały na manewry po te wagony z drewnem i  problem jest taki że mimo mam jakby odhamowane wagony ale ich ruszyć nie mogę, nie wiem o co chodzi .... jakiś błąd ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej