Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (151/177) > >>

DieselPower:
Dobrze by było żeby ktoś przejął prace nad tą scenerią, zrobił szybko co trzeba i wrzucił do testów. Bo inaczej ta sceneria nigdy nie będzie wydana, no i z każdym rokiem będzie coraz bardziej odbiegała od standardów.

Miłosz Dorsz:
Czy wydać tę scenerię w takim stanie jak jest?
Ankieta — https://eu07.pl/forum/index.php/topic,34699.new.html#new

Hubertnator23:
Tak sobie na szybko przejrzałem repo i tak:

* models/lj/drewno.e3d, textures/lj/drewno.dds należy usunąć zarówno z Całkowa jak i z Kaliskiej, i podmienić na jakieś sensowniejsze kłody, chociażby autorstwa @DieselPower;
* models/ip/pkp/z1.t3d - przydałoby się na pctga zrobić t3d i inc z replem, wtedy będzie można te pliki z Całkowa usunąć;
* models/peronowe/lampa_parkowa01.t3d - na pctga jest models/elektryczne/lampa_parkowa01.t3d - można podmienić?
* models/znaki, scenery/znaki - tych znaków g3 i g4 nie mamy w paczce?

matek123:
Po nazwach plików bez sprawdzania zawartości wyłapałem całe foldery:
\models\elektryczne
\models\eng
\models\ip\pkp

--- Cytat: Hubertnator23 w 25 Lipca 2022, 20:47:00 ---
* models/ip/pkp/z1.t3d - przydałoby się na pctga zrobić t3d i inc z replem, wtedy będzie można te pliki z Całkowa usunąć;
--- Koniec cytatu ---
Hubert, masz screen jak to tam wygląda? Ja robiłem jakiś czas temu świetlną wersję. A namalowana na kawałku blachy chyba też powinna być.

Hubertnator23:
Ten Z1 to jest wersja bez lampy (taki trochę znak, statyk). Najbardziej jest podobny chyba do paczkowego z1_old (paczkowy jest trochę niższy niż ten na Całkowie), z tym że w tym na Całkowie jest w incu dodatkowo rotacja w osiach X i Z, oraz tekstura wymienna (te z folderu textures/ip/pkp). Generalnie zrobiłbym tak:

- dodał repla do paczkowego, poprawił ince żeby można było obracać w trzech osiach;
- przeniósł tekstury i podmienił wpisy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej