Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Mariusz1970:
Sieciool, ja sobie na szybko napisalem narzedzie, ale widze, ze Stele podal lepsze rozwiazanie.
Siecool:
Odnośnie drutów teletechnicznych: w 9 minucie tego filmu całkiem pokaźna linia teletechniczna przechodzi nad linią kolejową (i to w obrębie głowicy stacji). Więc chyba faktycznie jest rozdźwięk między teorią i praktyką. Wygląda na to, że zasada co do przechodzenia nad jezdniami raczej nie dotyczy dróg przecinających tory, bo to byś co 1,5 km te druty chował, więc to musi być bardziej skomplikowane. Co jest źródłem tych wymagań?
Krzysiek626:
Dzięki za film. Ze wskazanego momentu zrobiłem screen (załącznik1). Obejrzałem jednak dalej i przed Chełmżą druty zostały schowane. Dalej za Chełmżą druty się pojawiają na dwóch kierunkach, przy czym ostatni screen pokazuje słup w raz z odpowiednim oprzyrządowaniem pozwalającym na przejście linii podziemnej do napowietrznej. Źródłem jest zdrowy rozsądek, nie narażanie linii na uszkodzenia. O ile pamiętam były przytaczane jakieś przepisy. Dokładnych wytycznych w tej chwili nie podam. Na pewno jest to wartościowy materiał poglądowy, ale z przejściem drutów nad torami na moście, gdzie słupy się pną do góry, nie zgodzę się (screen). Reszta może zostać.
Siecool:
OK, wrzucę to na coraz dłuższą listę rzeczy do zrobienia.
Krzysiek626:
Wiem, że lista długa i współczuję. Tak czy inaczej najważniejsza jest stabilność symulacji, efekty natury estetycznej można zostawić na koniec. Miałem o tym napisać wcześniej - olałem bo w sumie to drobiazg, ale skoro pojawił się temat tych drutów to się odezwałem. Potraktuj listę według priorytetów. To w tej chwili najlepiej wyglądająca sceneria.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej