Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (114/177) > >>

Bartek2008:
Znalazłem mały błąd w kopalni [tam gdzie jest zepsuty lok tylko od strony kozła oporowego] głowice pokazujące kierunek jazdy są odwrócone

Tomnord15:
Na najnowszym exe @Milka 201202 udało mi się dojechać do kopalni, odczepiłem skład  ustawiłem rozjazdy, po czym wykoleiłem się na przejeździe, dalej była wykolejnica i teraz nie wiem czy to przez nią? Limit w torze do kopalni jest za duży-100 km/h gdzie w27 pokazuje 30 km/h. Po dojchaniu na tor kopalniany i ustawieniu zwrotnic miałem cały czas S1.
https://eu07.pl/userfiles/5659/log-r2.txt

Stele:
Pewnie tak. Wykolejnica oddziałuje na cały tor, do którego jest zapięta. Dlatego powinien być to krótki odcinek odpowiadający wizualizacji wykolejnicy.

Tomnord15:
Próbowałem ją zdjąć po wykolejeniu poprzez shift+t lub t ale nie dało rady jej zdjąć z toru.

Siecool:
Z załączonych logów widzę, że nadal za dużo naciskacie to SHIFT+1, więc może jeszcze wyjaśnię misję kopalniaA, potem spróbuję to dopisać do opisu misji:
- po starcie symulacji nie naciskamy nic, tarcza manewrowa poda się sama i całe początkowe manewry odbędziemy bez problemu;
- SHIFT+1 naciskamy dopiero po podpięciu się do składu wagonów i wykonaniu próby hamulca;
- po dojechaniu do kopalni manewrujemy samopas, rozjazdy przekładamy ręcznie - niestety nie mam nagranych dźwięków radia, żeby słychać było stosowne komunikaty;
- ponownie naciskamy SHIFT+1 dopiero po podpięciu się do składu powrotnego.

Odnośnie propozycji blokady - mógłbym wprowadzić takową tylko na zasadzie upływu czasu. Z uwagi na to, że misji z wykorzystywaniem klawiszy SHIFT+X jest bardzo dużo, odbywają się częściowo na tych samych torach, więc jakiekolwiek próby blokad sterowanych w torach byłyby drogą przez mękę - trzeba by to tak robić, żeby dany event odpalał się tylko, jak jedzie odpowiedni pociąg i to jeszcze sterowany przez gracza, a nie AI. Bardzo dużo kodu spaghetti by z tego wyszło...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej