Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (104/177) > >>

arti:
Całkowo v2.0 według mnie najbardziej realistyczna sceneria jaka powstała do Maszyny .... wielkie podziękowania dla autora ...

Preki:

--- Cytat: arti w 29 Września 2020, 19:32:50 ---Całkowo v2.0 według mnie najbardziej realistyczna sceneria jaka powstała do Maszyny .... wielkie podziękowania dla autora ...

--- Koniec cytatu ---
I nie tylko najbardziej realistyczna, ale też najbardziej rozbudowana. W symulatorach ogólnie rzadko co widzi się tak wiele bocznic, dzięki którym można prowadzić ruch towarowy od pociągów "sztywnych" po zdawcze i zbiorowe. Do pełni szczęścia brakuje tylko rozmówek przez RT, ale to może poczekać do publikacji ostatecznej wersji, z chęcią bym się zgłosił do nagrań.

mk_zamosc:
W scenariuszu z misją z dopiskiem ''_2'' w nazwie po przyjeździe do Janiszewa, po 5 min. skład nie kieruje się w stronę żeberka, oraz na piktogramie nie gaśnie informacja  o relacji, analogicznie ma to się do odjazdu z tej stacji, i po Janiszew Zachodni.

Dobrze byłoby, aby na wyświetlaczach pojawiała się aktualna godzina po wcześniejszym wybraniu przez użytkownika.

przemekk132:
Siemka, pobawiłem się trochę w edycję składów na calkowo_v2_osobA_jar_dzien ,wstawiłem składy z V epoki.
Teraz mam pytanie odnośnie edycji scenerii na wariant 1998r. Rozumiem że muszę zaprzeczyć lub aktywować poszczególne odnośniki (include) w SCN ale, które dokładnie bo tego jest tam sporo?
Z góry dziękuję za pomoc.
Załączam plik ze składami , należy wkleić do folderu scenery i podmienić za poprzedni. Łatka dla wersji Maszyny 20.8

Siecool:
Trzeba odkomentować trzy pliki: v2_elementy_1998.scn, v2_przejazdy_1998.scn i v2_wskazniki_1998.scn, a zakomentować ich odpowiedniki z rokiem 2015 w nazwie. Ze scenerii znikną wtedy współczesne elementy jak biletomaty, nowe gabloty z rozkładami jazdy, przejazdy z Top-ami itp. Wskaźniki też będą wg starszych przepisów. Jeszcze możesz sobie zakomentować plik v2_ETCS.scn.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej