Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (11/177) > >>

szogun:
Teraz będą bitwy myślowe co wybrać - Siecool czy Transkei :D A Całkowo z paczki to sądzę że niewielkim nakładem pracy można by na wąskotorówkę przerobić jeżeli pojawiłby się tabor, takie zarośnięte przesadnie.

Siecool:
Oki, przejrzę temat tego Macierzewa, aczkolwiek to pewnie najwcześniej w maju, bo do długiego weekendu mam sporo innej roboty.

--- Cytat: KrzysztofGliwice w 15 Kwietnia 2017, 12:32:29 ---A ja mam pytanie, jak otworzyć bramy. Raz w Jarkawkach przy przekładaniu zwrotki mi się udało, nie wiem jakim cudem.

--- Koniec cytatu ---
W sumie sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, bo otwieranie i zamykanie bram jest podpięte pod te same klawisze, co przekładanie zwrotek, czyli SHIFT+T lub T. Aczkolwiek niektóre bramy np. w jednostce wojskowej w Wilisiu czy w elektrowni w Macierzewie otwierają się same poprzez odpowiednie eventy w momencie najechania na dany tor lub ułożenia drogi przebiegu. W Jarkawkach też trzeba sobie wykolejnicę ręcznie otworzyć (tymi samymi klawiszami).

szogun:
Lekki zonk na cementA, w Paszkach Wielkich (albo małych? nie pamiętam) ostatni wagon nie zjechał ze zwrotnicy, no i gdy dostałem sygnał zezwalający to ST45 też dostała wyjazd. Skutkiem było zamiecenie ostatnim wagonem ST45 a ostatecznie rozerwanie składu.

Balaclava:

--- Cytat: Siecool w 15 Kwietnia 2017, 20:31:23 ---W sumie sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie, bo otwieranie i zamykanie bram jest podpięte pod te same klawisze, co przekładanie zwrotek, czyli SHIFT+T lub T.

--- Koniec cytatu ---

Właśnie próbowałem ją otworzyć na Orlenie, ale nie działało i musiałem bramę staranować.

RooteK:
A propo wykolejnic, w scenariuszu zdawczyB_pom po dojechaniu luzakiem do Pomianek pierwsze co to próbowałem przestawić wykolejnicę i trochę się zawiodłem, gdy zadziałała dopiero pośrednio poprzez przestawienie rozjazdu ;) Aż by się tu prosiło uzależnienie by pierw otworzyć wykolejnicę i dopiero móc przestawić zwrotnicę.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej