Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (99/177) > >>

michajil:
Jest wyraźnie napisane przed "ruszeniem" suwaczka od przestawiania godziny:
CAUTION: time change will affect simulation state

EDIT: ok, nie doczytałem że czas cofnięty w .ini

mareczek:

--- Cytat: Zuger w 28 Kwietnia 2020, 10:57:37 ---Całkowo_v2_ctl-wegielA jest przejezdne, jednakże pojawił się pewien problem - wpierw, zostałem skierowany na boczny tor w Orzechowie, tak jakbym miał przepuścić pociąg osobowy z SU45. Po chwili czekania, podano mi wyjazd. Gdy dojechałem do Macierzewa, wystąpił taki problem, iż czekałem prawie 30 minut przed semaforem wjazdowym, aż z przeciwka przejedzie ST43-195 z pudernicami. Dopiero wtedy dostałem wjazd i mogłem wykonać manewry. Dodam, że w eu07.ini miałem czas cofnięty o 3 godziny, być może to mogło mieć jakiś wpływ.

--- Koniec cytatu ---
Jak pamiętam, ST43 jest "zimny" i się ciągle wychładza. AI potrafi go ożywić, ale właśnie, wymaga to czasu i to jest te 30 minut.

Siecool:
Cofnięcie czasu coś namieszało, tam są eventlaunchery oparte o godzinę. Skład z pudernicami powinien ruszyć o 14.30 z Wilisia, sama misja zaczyna się zaś o 13.55 w Janiszewie. Innymi słowy ze śpiewem na ustach powinieneś dojechać do Macierzewa, zanim ST43 z pudernicami dotrze nawet do Całkowa. Natomiast fakt oczekiwania przed wjazdowym mogę wyjaśnić - jak pociąg towarowy wyjeżdża z Paszek Wielkich rezerwuje sobie tor 4 na stacji w Macierzewie. Jest to ten sam tor, na który Ty wjeżdżasz z pociągiem z węglem. Ta rezerwacja jest zrobiona po to, aby pociąg zawsze mógł zjechać z jednotoru - inaczej utknie pod wjazdowym i nic tam nie pojedzie.

Stele:
Z tym, że offsety czasu w ini powinny przesuwać wszystkie wyzwalacze i rozkłady.

ic_kolobrzeg:
@Siecool - w misji całkowo_V2_lotos, jak długo czekamy po podpięciu się z 2 strony w Orzechowie?
Ja czekałem 30 min na wyjazd - bezslutecznie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej