Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (90/177) > >>

Stele:
Kompromisowo wstawić składów mniej na grupach, z dużym sznurem bliżej torów głównych, zasłaniające dalsze pustki. Zestawione z dużej ilości dubli kilku skórek. Na kaliskiej się to sprawdza. Dać to w osobnego scm do remowania na kartofliskach.

ic_kolobrzeg:
W misji osobAB_poranek nie jestem w stanie uruchomić lokomotywy. (zmiana na inną, też nic nie daje)

Joachimowicz:
Podgrzej wodę.

Tomnord15:
 Scenariusz calkowo_v2_osobA_jar_poranek. Nie dostaję sygnału MS2 na tarczy manewrowej TM31 znajdującej się przy PK. Rozjazdy ułożone ręcznie do TM21. Exe najnowsze od @TMJ, Log wrzucony na upload ze względu na rozmiar.
https://eu07.pl/userfiles/5659/log.txt

Siecool:
Podjeżdżasz do złej tarczy - trzeba jechać na drugą stronę lokomotywowni pod tarczę Tm21.

Pobawiłem się trochę składami m.in. podmieniłem jednego z EN57 na EN76, a SN61 na SA134. Pojazdy te inaczej jednak reagują na komendy wysyłane przez semafory wraz z rozkładami jazdy. Przykładowo - po jakimś czasie po dojeździe na stację w Wilisiu SA134 do semafora za jego plecami jest wysyłana (za pomocą copyvalues z innej komórki) komenda "Timetable:calkowo_v2/rozklady_osob/ROPr_wil-willas1420 10 0". SN61 reagował na to w ten sposób, że dostawał rzeczony rozkład (widać go było pod F2), po czym dawał Rp1 i podjeżdzał pod semafor, z którego wysłano komendę. Analogicznie działało to w przypadku EN57 w Janiszewie. Tymczasem zarówno SA134, jak i EN76 reagują w ten sposób, że rozkład owszem otrzymują, uruchamiają oświetlenie z odpowiedniej strony, ale stoją cały czas w tym samym miejscu. I teraz pytanie - z czego wynika różnica w reakcji? I w jaki sposób zmusić je, żeby jednak podjechały pod semafor?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej