Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (88/177) > >>

matek123:
Na pośpiechach stonki IC, tylko trzeba było by obciąć do 5 pudeł mniej więcej pośpieszne. Tyle zwykła stonka po helskiej ciągała.

DzordZ:
Na szybko, z ostatnich nowości doszło sporo tekstur węglarek 425Wa CTL i warto je dodać (choć do tych składów można dorzucić nawet 454W CTL (tak), 425Wa Carbo Holding (max 1 wagon), 1415A1+A3 AX Benetu oraz A2 PTT Cargo, a nawet 401W / 428Wa Protoru (może 4-5 węglarek całej reszty na 40-wagonowe wahadło), wszakże widać te wagony w wahadałach powyższego przewoźnika), niebieskie R462W i C462W PKP Cargo, na sceneriach nie spotkamy również 430Wa.  W PKP Cargo wynajem wagonów to stosunkowo świeży temat, niepasujący do leciwych talbotów w starych malowaniach, czy składach na dwóch rumunach (2016 Podsudecka Magistrala Kolejowa - nie kojarzę późniejszych sytuacji). Jak na maszynowe zasoby assetów wagonów towarowych jest całkiem nieźle. Es5543 można zamienić na polskie 3W/L,  w manewrowa2 wagony kubłowe 413S powinny być zamienione na węglarki - choć wyróżniają się, to docelowo służą do przewozu węgla, a nie kruszyw.

Matson:
Ja bym tak tego nie radykalizował i zrobił lekki margines czasów, kiedy SU45 przewozów regionalnych śmigały jeszcze na osobówkach. Na pewno zastąpiłbym wagony na osobowych bohunami/wagonami PR z logotypem Przewozów Regionalnych. Te ickowe jeżdzące teraz na osobówkach totalnie nie pasują. Mamy 3 SU45 PR-ów, SM42 też się ostatnio pojawiły, SU42, na pośpiechy można dać symulację wynajmu lokomotyw od Cargo (tak jak miało to miejsce na Lubelszczyźnie i Podkarpaciu) w postaci SU46 i SU45 (245 cargowska maszyna).

Co do towarowych to Rumuny jeszcze 2-3 lata temu to był dość powszechny widok, jest ich trochę z tamtego okresu, można dać na towary. Są SU46, są ST45, cargowskie stonki. Jeśli chodzi o prywaciarzy też tego trochę jest.

Co do wagonów, mieliśmy wysyp nowych węglarek dzięki kilku twórcom, które są bardzo wysokiej jakości i bardziej pasują do obecnych czasów. Talboty bym w ogóle ze scenerii usunął ze względu na ich jakość (wiem, że elektrownia w Janiszewie nie teoretycznie "przystosowana" do rozładunku węglarek, więc może kubełki/Falsy?)

Zrobiłbym też trochę porządek na torach dla trupów, pojawiło się parę modeli zdezelowanych lokomotyw wysokiej jakości, można też nimi zastąpić choćby ET40, które nijak mają się do maszynowych standardów.

To tyle ode mnie, oczywiście decyzja należy do Ciebie, wciąż jest to seceneria fikcyjna, ale jak wspomniałem fajnie byłoby ją zunifikować epokowo.

Alternatywnym rozwiązaniem jest zrobienie jej na wzór początku XXI wieku, ale nie wiem czy na to by wystarczyło taboru.

DieselPower:
Do poprawy są składy z EN57, bo widzę, że jeszcze są przygotowane pod stare mmd.

Mamy już w czym wybierać jeśli chodzi o wagony PREG, jest jeszcze 5 innych w barwach iR. Dodatkowo SU42 ma już kabinę i lp, więc też można ją gdzieś wstawić.

Miłosz Dorsz:

--- Cytuj ---Zrobiłbym też trochę porządek na torach dla trupów, pojawiło się parę modeli zdezelowanych lokomotyw wysokiej jakości, można też nimi zastąpić choćby ET40, które nijak mają się do maszynowych standardów.
--- Koniec cytatu ---
Ja połowę z tych trupów w ogóle bym wywalił stamtąd. Mam wrażenie, że taki natłok taboru strasznie obniża wydajność, do tego dochodzą jeżdżące dynamic'i i sam fakt, że Janiszew jest dużą stacją z wieloma obiektami. No i to wszystko sprawia że w Janiszewie mamy nieco ponad 20fps. :/

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej