Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (87/177) > >>

tmj:

--- Cytat: Siecool w 01 Kwietnia 2020, 19:23:39 ---W teorii mógłby dostać ten rozkład później, tylko wtedy w starterze się on nie wyświetli

--- Koniec cytatu ---
A kogo obchodzi rozklad w starterze ;>  Wystarczy tam imo krotki opis misji przy uzyciu //$o a sam rozklad jest przeciez do wgladu w symulacji na biezaco.

(tak w ogole to czy Rainsted nie ma jakiegos swojego magicznego skrotu //$costam zeby przywiazac rozklad do golego pojazdu? Nie moge znalezc zadnej dokumentacji, a funkcja bylaby dosc logiczna)

Preki:
Właściwie to w jakim okresie czasowym umiejscowiona jest ta sceneria? Jest sporo diesli z HCP które kursują z wagonami PKP Intercity jako pociągi osobowe, można je też znaleźć w składach InterRegio, zaraz obok nich można spotkać plejadę przewoźników prywatnych oraz zupełnie odstającego od reszty SN61 w Wilisiu. Oznakowanie większości peronów zauważyłem, że jest zrobione według obecnie obowiązującego wzornictwa PLK, podobnie ma się sprawa ze wskaźnikami (W27a zamiast W27), które wchodziło gdy fiaty były w zasadzie już dobijane w węźle Krzyż na osobówkach z jednym wagonem a pociągi IR oraz RE już nie kursowały.

Matson:
Całkowicie zgadzam się z przedmócą, jest straszny misz-masz jeśli chodzi o osadzenie tej scenerii w jakimkolwiek okresie. Myślę, że jest już wystarczająco taboru, aby to w miarę zunifikować, bo teraz mamy osobówki z żółtym fiatem na czele z wagonami IC, a z drugiej strony ST45 i traxxy DB. To się nie spina :) Jest to najlepsza obok kaliskiej sceneria i warto, aby jak najszybciej trafiła do oficjalnej paczki, więc warto by mieć to na uwadze. Chyba już każdy na pamięć zna każde źdźbło trawy w lo53, Całkowie v1 i Bałtyku :P

Siecool:
Zasadniczo sceneria jest wzorowana na obecne czasy minus może parę lat, a misz-masz wynika poniekąd z moich osobistych preferencji taborowych i braku sensownych zastępstw dla niektórych pojazdów. Choć fakt, że nie były składy aktualizowane od jakiegoś czasu. SN61 jest dlatego, że w okresie, gdy był wstawiany nie było żadnego innego szynobusu dostępnego w symku. Teraz też nie jest pod tym względem dużo lepiej (mamy raptem SA102 i SA134), a poza tym po tylu latach już się do niego przyzwyczaiłem :) Obecnie nie masz już też osobówek na spalinkach na lokach, więc siłą rzeczy musi być w tym wszystkim jakiś wyłom. Ostatnie takie składy chyba jeżdżą na SU42, której specjalnie nie lubię - stąd zmiana na SU45. Ale jestem otwarty na propozycje modyfikacji składów, więc jeśli jakieś macie piszcie.

Miłosz Dorsz:
Ja to bym najchętniej a'la helską linię zrobił. Na osobowych SM42/SU42 z Bipami i Bohunami, szynobusy z doczepionymi bonanzami, na pośpiechach czeskie nurki 754...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej