Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (86/177) > >>

Siecool:

--- Cytat: tmj w 01 Kwietnia 2020, 01:34:00 ---Na tym screenie pojazd jest w trybie jazdy rozkladowej obey_train a nie manewrowej shunt, wiec zgodnie z trybem ma stan tarczy manewrowej w dolnej czesci plecow. Faktycznie zainteresowany jest dopiero normalnym semaforem ktory widzi 600 metrow dalej.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki za wyjaśnienie, a da się uruchomić pojazd z rozkładem w trybie jazdy manewrowej czy to niemożliwe?

--- Cytat: joey w 01 Kwietnia 2020, 17:19:43 ---Marconi: dlubalem przy tych domkach. Wyglada na to, ze archiwum Calkowa 2 nadpisuje zmapowane 'po mojemu' tekstury textures/mieszkalne/dp12 i textures/mieszkalne/dp13 starymi, zostawiajac zmapowany 'po mojemu' model, stad niezgodnosc. Na repo powinny byc poprawne.
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś po prostu tych modeli nie było w paczce całościowej, więc wgrywałem samodzielnie. Teraz to niepotrzebne, więc je usunę.

--- Cytat: Miłosz Dorsz w 01 Kwietnia 2020, 17:32:59 ---Znalazłem kiedyś małą pierdołę, stosy drewna w Pomiankach mają opacity 0 i się źle sortują.
--- Koniec cytatu ---
Ktoś ma może źródła tego modelu? Nie mam t3d dla niego, nie mogę tego poprawić. Wydaje mi się, że ten model wziąłem z Kaliskiej.

tmj:

--- Cytat: Siecool w 01 Kwietnia 2020, 18:51:34 ---Dzięki za wyjaśnienie, a da się uruchomić pojazd z rozkładem w trybie jazdy manewrowej czy to niemożliwe?

--- Koniec cytatu ---
Z tego co widze w kodzie, jest tu zaszyte takie szamynstwo:

--- Kod: ---    { // jeśli z rozkładem, to jedzie na szlak
        if ((fVel > 0.0) && (fVel < 0.02))
            OrderPush(Shunt); // dla prędkości 0.01 włączamy jazdę manewrową

--- Koniec kodu ---
czyli teoretycznie mozesz sprobowac wstawic ten trainset z predkoscia 0.01 co byc moze aktywuje tryb Shunt pomimo posiadania rozkladu?

Siecool:
Tylko to się kłóci z ideą tej misji, gdzie odpalamy pojazd "zimny". Jak wstawię z 0.01 to będzie miał powietrze i włączone baterie. Trudno, wniosek jest taki, że trzeba patrzeć na tarcze i semafory, a nie na pomocnika.

tmj:
Alternatywnie sklad moglby otrzymac rozklad po wjezdzie w perony, zamiast miec go przypisany od samego poczatku? Obecna sytuacja wplywa rowniez na zachowanie AI, ktore tez odjedzie sobie bez czekania na podanie tarczy, co jak rozumiem rozsypuje scenariusz.

Siecool:
AI tam nie przewiduje, więc nie jest to duży problem. W teorii mógłby dostać ten rozkład później, tylko wtedy w starterze się on nie wyświetli, a dodatkowo zawsze mam pewne obawy przy pojazdach obsadzanych przez gracza na ile ten system się sprawdza. Kiedyś był problem, że czasami trzeba było przełączać kierunek jazdy w pojeździe, żeby rozkład się załapał.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej