Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Siecool:
Ale ja nie chciałem zmieniać nazw semaforów, tylko dodać np. jako któryś parametr w ich wpisie ciąg znaków, który by determinował stację. Chodzi po prostu o to, że dla tak prostej funkcjonalności jak znacznik lokalizacji można znaleźć prostsze rozwiązania niż wstawianie dedykowanego obiektu i tworzenie kolejnych wpisów do torów. Ale nie upieram się oczywiście, żeby to wdrażać, tylko zwracam uwagę na przyszłość, dlaczego tworzenie tras czy scenerii zajmuje tyle czasu.
tmj:
Mysle ze to jest problematyczne z paru wzgledow -- po pierwsze, jakakolwiek oszczednosc pracy jest tutaj co najmniej watpliwa, bo zamiast wpisu dwoch eventow w tor musisz wpisac nazwe stacji dla kazdego z dwoch wyjazdowych semaforow. Po drugie, tworzenie duplikatu funkcjonalnosci oznacza ze komplikuje sie ewentualne debugowanie, bo zamiast sprawdzania jednego czynnika (czy dany tor jest podpiety do obiektu informacyjnego?) trzeba sprawdzac dwa (czy dany tor jest podpiety _lub_ czy semafor na jego koncu podaje taka informacje?) Po trzecie wreszcie, poniewaz nazwa wprowadzana jest indywidualnie dla kazdego semafora, zwieksza to mozliwosc popelnienia pomylki (literowki itp) ktora bedzie trudniejsza do zauwazenia ze wgledu na wspomniane skomplikowanie debugowania.
O jakims wygodniejszym sposobie definiowania obszaru stacji mozna potencjalnie pomyslec, ale chyba raczej od strony edytora niz poprzez dodatkowe komplikowanie juz istniejacego szamynstwa ;>
Cozder:
--- Cytat: Miłosz Dorsz w 04 Listopada 2019, 11:49:42 ---Trzeba czekać na poprawkę od autora. Te wagony zostały usunięte z powodu ich niskiej jakości.
--- Koniec cytatu ---
To prawda, mam z poprzednich wersji. Po dokopiowaniu chodzi idealnie. Zamieścić link, czy na priv ktoś woli...
Stele:
Nie kopiuj starych wagonów, tylko wstaw nowe zestawienia składów z paczkowymi wagonami.
sawe:
Witam.Mam pytanie do autora scenerii siecoola.Otóż w misji manewrowa 2, w końcowej części, po wyprowadzeniu wagonów kubłowych z punktu handlu kruszywami na tor 58, i po odpięciu się,nie zapala się sygnał Ms 2 na Tm 29, umożliwiający zjazd do lokomotywowni.W scenariuszu pisze, że po odstawieniu składu odpinamy loka i zjeżdżamy do lokomotywowni.Czy to jest jakiś błąd w eventach,czy tak już musi być?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej