Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Stele:
Zawsze możesz assety powgrywać wcześniej. W sumie by wypadało zobaczyć, czy nie ma tam czegoś co mocno nie przechodzi. Domków bez inców, dziwnej kolejności parametrów itp.
Pewnie pisałeś kilka lat temu, ale zapomniałem. Jak z plikami tga? W paczce same ddsy. Część po nazwach patrząc została już wydana (nastawnie).
Folder na ogrodzenia planuję utworzyć, ale Milek lansuje angielskie nazwy. Zmieniamy na fences?
Wszystkie nazwy plików obowiązkowo do zmiany na lowercase.
Co do nowinek, to jak masz z kanałami radia? Wypadałoby im od razu numerki do eventów dać.
Tablice relacyjne dla 16Xa wywal. Mają generator dynamiczny.
Siecool:
Jak nauczę się obsługi repo to może spróbuję coś wgrać ;) TGA generalnie mam, aczkolwiek nie gwarantuję, że wszystkich plików - jest to do sprawdzenia. Z tego co pamiętam ostatnie wytyczne co do nazewnictwa folderów wszystkie były po polsku, dlatego takie stosowałem. Odkręcanie tego będzie problematyczne, bo w plikach źródłowych 3ds Maxa wszystko jest z obecnymi nazwami, a zmiana tego w 3ds Maxie wymaga większego zachodu niż tylko "zamień" w notatniku. Nazwy się pozmienia, co do kanałów radia nie wprowadzałem tego, bo udźwiękowienie generalnie dobrze byłoby kiedyś rozbudować. Ale nie wiem, czy to za mojego życia jeszcze ;)
Stele:
Jak to z maxa ciągle eksportujesz, to nie tykaj. Myślałem, że już dawno straciłeś zgodność ze źródłami, jak przy Kaliskiej, i teraz tylko kawałki do osobnych plików ewentualnie lecą.
Powgrywaj assety powoli. Jak coś będzie nie tak to ogarniemy już na serwerze.
Jaco:
Dzisiaj przejechałem się kawałkiem misji "calkowo_v2_zdawczB_pom" i pozwolę sobie na konstruktywne uwagi:
- na stacji Wiliś jest szereg torów, które mają "dołki", które niestety w realu albo nie występują albo postawił bym tam D1 (raczej wypadałoby, aby je wyprostować),
- najlepsze jest na odcinku Wiliś - Emilianowo (w drodze do Pomianek): na ograniczeniu do 20 km/h (od fantastycznego mostu kratownicowego) są takie dołki, że tutaj również ten tor nie zasługuje nawet na 20... - problem jest w tym, że nie chodzi tu nawet o przepisy, ale zwyczajnie na tych dołach zderzaki lokomotywy i wagonów niemal schodzą z siebie w pionie przy pokonywaniu takich "utrudnień górskich", a w realu naszły by na siebie...
Myślę, że ta "20-tka" mogłaby zostać, choć optowałbym na 30 przy szlakowej 40, ale te dołki powinny zniknąć, bo jest to nierealne. Zły stan podtorza lub nawierzchni torowej dla ograniczeń prędkości nie objawia się w taki sposób jak na opisanym odcinku, ale jeśli już taki jest to jest to stan katastrofalny i do zamknięcia toru. Ograniczenia prędkości mają inne kryteria.
Ot, takie luźne uwagi :)
Balaclava:
Te dołki to chyba mają udawać zapadnięte styki, a nie zapadnięty tor. Chociaż jak na to pierwsze, to fakt, są chyba za długie i wydaje mi się że także nieco za głębokie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej