Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (60/177) > >>

Siecool:

--- Cytat: yrek150 w 03 Marca 2019, 09:29:54 ---Witam, dzisiaj próbowałem przejechać misję PospwilA.
Po wykonaniu pełnych manewrów SU46, podięciu się do składu w peronach, na wyjazdowym mam "wieczne s1"

Nie jestem pewien czy to wina samego scenariusza, czy może nowego exe - na poprzednich było ok

Log w zalączniku

Edit: na starszym exe (gl33 z paczki 19.01) przejechane bez problemu

--- Koniec cytatu ---
W którym miejscu EP07 zostawiła skład? Z loga wynika mi, że wjeżdżając lokiem nie załączyłeś eventu "jan_osob_nadajrozklad_tor7", który jest na torze między semaforem wyjazdowym a peronem. Event jest tak umieszczony, że żeby go nie załączyć skład zostawiony przez EP07 musiałby wystawiać chyba nawet za semafor, więc wydaje mi się to dziwne.

yrek150:
Skład był zostawiony w tym miejscu co zwykle, przy peronie, przestrzeń między su46 po podięciu do składu a semaforem wyjazdowym była taka mniej więcej jak zwykle, gdy będę miał możliwość, spróbuję wywołać tą sytuację jeszcze raz i wysłać screeny

Edit: Oto screeny. Jak widać na ostatnim z nich, faktycznie do składu nie jest przypisany żaden rozkład.

Siecool:
No to nie rozumiem, ten event powinien był się odpalić bez problemu. Przejechałem przed chwilą tą misję na exe 190228 i zadziałało, ale widzę, że w międzyczasie była wersja 190302 i może tam jest jakiś problem. Spróbuję to jutro jeszcze sprawdzić.

tmj:
Na 19.302 zdecydowanie moga byc problemy, bo tam sie wslizgnal blad zwiazany ze zmiana kierunku i skanowaniem. Bedzie poprawka dzisiaj troche pozniej pod to, wiec pewnie lepiej wstrzymac sie z weryfikacja do tego czasu :>

jageer:
Nie wiem, czy to wina scenerii, ale próbowałem 2 razy ogarnąć manewrową 1 - problem taki, że kilka wagonów nie chce wyluzować w tym pierwszym składzie, który na początku "rozrządzamy" (co któryś wagon), nawet ręczne luzowanie nie pomaga. Testowane na nowym exe. Nie zmieniałem ustawień żadnych w składach.

PS. Problem rozwiązany, można usunąć post.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej