Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Całkowo v2.0 - wersja beta do testów
Siecool:
Okej, ten dworzec. Widziałem tą paczkę, ale na hasło Kermita o wymianie budynków stacyjnych myślałem, że jest ich jakoś więcej. A co do linii WN to znajdzie się, jest już przecież jedna w Janiszewie i Wilisiu, można zawsze dorobić więcej, w tym bliżej toru. Odnośnie skryptu ja korzystam z dawnej produkcji dejotzbycha, są tam pewne błędy, ale da się je okiełznać.
Balaclava:
Z liniami WN jest trochę cięższa sprawa, bo trzeba jeszcze wieszać izolatory odporowe w zależności od kąta nachylenia przewodu.
matt3991:
Mam pytanie z ciekawości, na jakich sprzętach komputerowych jeździcie płynnie na Całkowo v.2 ?
Pytam, gdyż to pierwsza sceneria, którą otworzyłem u siebie i niestety FPS'y są niskie i ciężko przyjemnie zrobić misję ;/
Mój komputer:
Intel Core i5-3340 3.10 GHz
6GB RAM
Grafika AMD Radeon R7 200 Series 2GB
DjSon231:
Ja jedynie w Wilisiu i Janiszewie mam spadki do 15 fps około.
AMD FX-8300
6 GB RAM, 2x DIMM (4 GB i 2 GB)
AMD Radeon RX 460 2 GB GDDR5
rozdzielczość 1600x900.
Max_EN_57:
i5 7600 3.50GHz
16 GB RAM
NVIDIA 1060 6GB
Nie przejechałem jeszcze całego Całkowa, ale przejeżdżając mały kawałek od Wilisia pokazywało mi 200-250 FPS. Jest jeden parametr, który potrafi mi zniszczyć całą rozgrywkę - są to cienie. Wystarczy, że zwiększę rozdzielczość cieni z 2048 na 4096 i FPS potrafi mocno spaść. Całkowo z powodu ilości obiektów jest bardzo wrażliwe na ten parametr. Może pokombinuj z cieniami? Sprzęt wydajesz się mieć całkiem dobry, chociaż osobiście jestem totalnie anty AMD.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej