Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Całkowo v2.0 - wersja beta do testów

<< < (30/177) > >>

tmj:

--- Cytat: Siecool w 04 Września 2017, 20:43:45 ---Skoro już jesteśmy przy temacie to w jaki sposób obrócić takie statyczne niebo? Przecież we wpisie sky nie ma żadnych parametrów obrotu - teksturę przekręcać?

--- Koniec cytatu ---
Chyba tak byloby najprosciej. Teoretycznie kazde niebo statyczne to osobny model t3d, wiec mozna dopisac mu banana w modelu, podpiac pod niego cala reszte i przekrecic, ale to juz wiecej roboty.

edit: a z innej beczki, nie wiem czy to wina exe czy moze nie jest to zaimplementowane (lub uszkodzone) w scenariuszu, ale po dojezdzie do Janiszewa i doprowadzeniu skladu na grupe manewrowa AI nie dostaje sygnalu Disconnect, i po otrzymaniu sygnalu do manewrow ciagnie caly pociag dalej przed siebie, az mu sie tor skonczy. W zalaczniku logi na wszelki wypadek.

Siecool:
Tam nie była implementowana obsługa AI dla tych manewrów (oblot i zawiezienie składu na terminal). W większości moich misji towarowych tak jest, bo pełne wsparcie dla AI kosztowałoby mnie kilka nieprzespanych nocy i setki linijek kodu w eventach ze względu na różne zachowanie w poszczególnych misjach. Dla pociągów towarowych prowadzonych przez AI najczęściej są wprowadzone uproszczone manewry albo koniec misji po prostu w stacji. W Twoim przypadku to nie zadziałało, bo odpaliłeś pociąg z założenia prowadzony przez człowieka. W eventach dla tej misji masz taki event "towar_nieAI", który ustawia flagę determinującą, czy skład jest prowadzony przez AI czy nie i w związku z tym, który wariant manewrów na stacji się uruchomi (prosty dla AI czy bardziej skomplikowany, ale dla człowieka).

mareczek:
Misja osobA_wil. Wystawiam się w perony w Janiszewie, przychodzi 10:39, kierownik podaje odjazd i nic. Semafor na S1, SU46 (AI) stoi sobie w Janiszewie Zachodnim. Odczekałem 20 minut, nic się nie dzieje. Ino elektryki sobie jeżdżą.

Przypuszczam, że SU46 powinna wjechać w perony, a ja wyjechać torem lewym do Orzechowa z uwagi na zamknięcie torowe?
Jakby co, zatrzymuje się na końcu peronu, praktycznie vis-a-vis "czekolady".

Cookie:
Potwierdzam błąd. Ja wszedłem do SU46 i ruszyłem ją z Janiszewa Zachodniego i potem wróciłem do siebie i pojechałem dalej swoim pociągiem

Siecool:
Trzeba dopisać godzinę przyjazdu w rozkładzie dla tego pociągu z tego co pamiętam. Nie pytajcie mnie, dlaczego to ma znaczenie, ale ma - kiedyś @tmj o tym pisał. Będzie to kompleksowo poprawione w kolejnej wersji scenerii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej