Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Metro bałtyckie

<< < (18/33) > >>

Krzysiek626:
Z informacji ktore dostalem, wynika ze tekstura jest prowizoryczna. Potrzebne sa zdjecia na teksture wozka. Plik max posiadam i udostepnie osobie chetnej wprowadzic w czyn budowe, czy konwersje pudel. Jesli chodzi o zgody, to na wozek juz jest, posiadam tez adres mailowy do autora wagonow 81 do Trainza. Gdybysmy potrzebowali, to takze modele tuneli mozemy uzyskac, jednak sa one ciasniejsze niz te w Baltyk Metro w efekcie nie da sie w tym jezdzic EN57. Mam tez informacje, ze w latach 70 PaFaWag mial projekt wagonow do metra warszawskiego. Tu trzeba by pogrzebac w sieci.

Krzysiek626:

--- Cytat: firleju w 13 Czerwca 2017, 07:18:31 ---O, widzę że wózek techniczne na poziomie en57.

--- Koniec cytatu ---
Nie znam sie, nie mam 3dsmaxa, nie moge podejrzec modelu wozka. Nie ma chetnych na ogladanie pliku ktory posiadam i jest zgoda na uzycie w maszynie. Nie ma chetnych na skorzystanie z adresu mailowego, aby napisac prosbe o zgode na uzycie pudla. W tej sytuacji bedziemy wlasnie EN57 uzywac.
Na zachętę dodałem screena.

tmj:

--- Cytat: Krzysiek626 w 16 Czerwca 2017, 09:19:04 ---Nie znam sie, nie mam 3dsmaxa, nie moge podejrzec modelu wozka.
--- Koniec cytatu ---
F7 w symulatorze przy wlaczonym debug mode daje calkiem ladny podglad siatki modeli, jesli to potrzebne :>

SirJohnLancaster:
Bajer polega na tym, że wózki od EN57 mają osie w odległości 2,7metra, a w przypadku wąskich łuków stosowanych w metrze może to negatywnie wpływać na właściwości trakcyjne oraz zużycie obręczy oraz szyn. W przypadku wózków serii 81 odległość ta wynosi 2,1 metra, a to dość spora różnica.

Jaco:
Rozstaw to jedno, a średnice zestawów to drugie. EN57/SPOT/EN71/ED72 mają średnice 1000 mm (człon S) oraz 940 mm (człon Ra i Rb), a wagony metra serii 81 średnicę 780 mm, Alstom Metropolis 98B - 860 mm. Nie wiem jak jest w Siemens Inspiro, ale na pewno też nie są to zestawy o sporej średnicy. Widziałem te wagony swego czasu w Newagu, ale nie mierzyłem ich oczywiście ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej