Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Metro bałtyckie
Transkei:
Na ładniejsze zapowiedzi, nie robione syntezatorem mowy, przyjdzie jeszcze czas. Gdyby ktoś chciał je zrobić, to wszystkie zapowiedzi są w katalogu sounds, w plikach stacja_m01 .. stacja_m10.wav, stacja_next_m01 .. stacja_next_m10.wav, oraz stacja_next_mk.wav.
Aktualnie buduję stację techniczno-postojową. Prace są dość zaawansowane ale póki co stacja jest zbyt mocno rozgrzebana, aby ją upubliczniać. Wrzucam paczkę z innymi drobnymi zmianami: dodatkowe barierki na kilku stacjach, komora odstawcza przy stacji 6, tajemnicza komora między stacją 8 i 9, przebudowana komora postojowa przy stacji 10, tunele wyjazdowe do STP, oraz scenariusz przystosowany do exe++, różniący się tylko odpowiednim ustawieniem pogody. Szukałem i próbowałem dość długo znaleźć optymalne ustawienia, niestety na exe++ bardzo ciężko ustawić pogodę. Przydatne byłoby ustawienie: niebo statyczne, słońce w zenicie, zachmurzenie całkowite. Dalej dostępny jest scenariusz na exe z paczki.
http://eu07.pl/userfiles/23326/priv-baltyk_metro_20170521.7z
Teraz prace nad metrem troszkę zwolnią (mam sporo innych obowiązków) ale będą dalej kontynuowane.
tmj:
--- Cytat: Transkei w 21 Maja 2017, 18:33:25 ---Szukałem i próbowałem dość długo znaleźć optymalne ustawienia, niestety na exe++ bardzo ciężko ustawić pogodę. Przydatne byłoby ustawienie: niebo statyczne, słońce w zenicie, zachmurzenie całkowite.
--- Koniec cytatu ---
Slonce w zenicie: ustaw parametr movelight (czyli dany dzien roku) na wartosc miedzy 160-180 czyli lato, a godzine na 12:00 czy cos kolo tego, slonce jest wtedy najwyzej. Calkiem pionowo nie bedzie, Polska to nie Afryka.
Niebo statyczne przypisujesz tak jak na exe borlandowym, wstawiajac odpowiedni model .t3d we wpisie sky Jesli bedzie to tekstura w pelni zachmurzonego nieba, to bedziesz mial statyczne w pelni zachmurzone niebo.
Stele:
W konfigu był parametr szerokości geograficznej. Jak dobrze pamiętam:
--- Kod: ---config latitude x endconfig
--- Koniec kodu ---
Więc można sobie zrobić Afrykę. ;)
tmj:
Parametr jest, ale na ten moment jest on kompletnie ignorowany :>
loko:
Służba na EN57-112 Exe++ 170525. Na stacji Jana z Kolna zapętlił się dźwięk metro_station i może już było zgłaszane, ale gdy zmieniłem kabinę na drugą to czuwak działał w kab 1. Póki co więcej się nie dopatrzyłem, bo ciężko rozkład utrzymać ;-).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej