Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Metro bałtyckie
Kogut:
Kraniec Nowy Slimsonów, przy wybraniu drugiej misji [Kolumba-Nowy Slimsonów; możliwe że problem występuje również w pierwszej, nie zerkałem] akł wylądował w ścianie, przez co nie rusza i blokuje scenerię. Log, errors w zał.
jakubg1:
Ciężko mówić o poprawnym działaniu scenerii, która nie była aktualizowana od przeszło trzech i pół roku.
mati222:
W związku z otrzymaną wiadomością na priv i prośbą o sprawdzenie działania eventów, sprawdziłem na ostatniej paczce maszynowej.
Problem z właściwym wyborem kierunku przez AI w EZT-ach, to najprawdopodobniej problem z exe, a nie z działaniem eventów (sprawdziłem u siebie na najnowszej paczce i te działają prawidłowo).
Jeżeli chcesz pojeździć na tej scenerii, na najnowszej paczce 23.07, to należy pobrać exe @tmj (najlepiej ostatnie opublikowane na forum 210905), wybrać w starterze to exe i wszystko dobrze działa.
Ra:
Mogę to potwierdzić o tyle, że na Linii 61 też w którejś misji EZT zaczęły inaczej jeździć niż we wcześniejszych latach. Wydaje mi się, że jest to powiązane włączonym debugmode na starcie... Ponieważ zarzucano mi, że każdą moją zmianę w EXE opisuję tylko trzema zdaniami, należałoby pewnie zajrzeć do dokumentacji, gdzie powinien być bardzo szczegółowy opis reguł określających kierunek jazdy wraz z wyczerpującym temat uzasadnieniem.
spot57:
Zamiast podmiany exe można też podmienić tabor na zwykłe kible lub impulsy, przy czym te pierwsze nie za bardzo się do metra nadają, zaś drugie mają wejścia znacznie poniżej krawędzi peronu, co nie jest jakimś dużym problemem.
EDIT:
Przejechałem właśnie trasę z Nowego Slimsonowa na Kolumba i dalej na STP na exe 210905. Wszystko działa jak należy aczkolwiek w AKŁ-kach nie działają ekrany (to raczej oczywiste), hamulec MED ma dźwięki z pneumatyka i shadery się trochę wysypują. Ale tak poza tym to da się jeździć.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej