Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Planowane zmiany w exe
adamst:
Jak dla mnie dość dobrze sprawdza się system trainzowy - tzn. jako podstawę mamy klikanie elementów myszą - kursor jest widoczny cały czas. Aby kręcić głową przytrzymuje się PPM. Uzupełnieniem powinny być skróty klawiszowe dla funkcji, które naturalnie powinny być "pod ręką" - czyli nastawnik, hamulce, syrena i czuwak. Natomiast rzeczy "konfiguracyjno-uruchomieniowe" typu światła czy różne rzeczy do włączenia podczas uruchamiania jak najbardziej nadają się do obsługi myszką.
Stele:
Zgadzam się z Adamem. Q robił już siódemkę klikaną. Nie wiem czy opis metody gdzieś jeszcze wisi, ale jakoś to działało.
Każdy element powinien mieć opcję aktywacji z klawiatury, nawet jakby miało to być alt+id_guzika. Tak co by mnie nasz niewidomy deweloper nie zabił, jeśli coś z tego wyjdzie. Spamiętać listę kodów, spamięta. Trafić myszą w guzik już nie.
Krzysiek626:
Czy jest planowana opcja instalatora? Istotne z punktu widzenia doinstalowania różnych bibliotek. Istotne także dlatego, że można by zrobić menu wyboru poziomu jakości grafiki (dla słabszego sprzętu) i właśnie wybór domyślnego manipulatora sterowania (mysz lub klawiatura).
Czy jest możliwość wbudowania prostego startera umożliwiającego wybór scenerii, składu i ewentualną podmianę pojazdów i warunków atmosferycznych.
tmj:
Starter by sie przydal, bo poleganie na zewnetrznych narzedziach nie jest specjalnie profesjonalne ;) To raczej projekt na dluzsza mete, miedzy innymi dlatego, ze przydaloby sie do niego jakies UI, a tego w exe na razie ani sladu. UI ewentualnie bedzie musialo sie zjawic przy wprowadzaniu edycji scenerii z poziomu exe, wiec starter tez prawdopodobnie moze zmaterializowac sie wtedy.
maciek001:
Na pewno byłbym wdzięczny za "wyciągnięcie" w jakiś sensowny sposób sterowania, żeby można było sterować z innego pliku. Na razie nie mam pomysłu ;) Do końca też nie rozumiem jak to sterowanie działa i skąd wziąć te wszystkie bóle (bool) z lampek. Gdyby ktoś był chętny do pogadanki na ten temat to zapraszam gdzieś na forum, PW lub FB.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej