Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Sterowanie ruchem przez zewnętrzną aplikację
AtapiCl:
Starter Ra ma przecież przycisk Multiplayer i tam jest komunikacja przez WM, trzeba tylko w eu07.ini mieć multiplayer ustawione na 1.
Paul:
Sprawdziłem eu07++170301, SCS nie dostaje od niego komunikatów. Stare exe (sprzed konwersji) przy identycznej konfiguracji współpracuje prawidłowo.
Milek7:
nie działa bo nazwa klasy jest chyba zła. mógłbyś sprawdzić czy działa przy klasie GLFW30?
tmj:
--- Cytat: AtapiCl w 03 Marca 2017, 14:20:58 ---Starter Ra ma przecież przycisk Multiplayer i tam jest komunikacja przez WM, trzeba tylko w eu07.ini mieć multiplayer ustawione na 1.
--- Koniec cytatu ---
Jest to byc moze proste gdy sie wie jak to ustrojstwo uruchomic, ale po wyszukaniu czegos co wyglada na instrukcje (http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26661.0.html) moje proby zakonczyly sie na punkcie
--- Cytuj ---4. Plik scenerii bez zbędnych rzeczy, z którego będzie można utworzyć RSF dla serwera ruchu. Przykładowy plik dla Linii 61
--- Koniec cytatu ---
i paragraf tekstu w ktorym moze rozezna sie jakis doswiadczony trasopisarz, ale na pewno nie ja. paczka calosciowa nie ma zadnych gotowych plikow .rsf, a o sensownym debugowaniu na linii 61 mozna z gory zapomniec. Bez pliku .rsf przycisk "uruchom serwer" nie robi nic. Jesli ktos moglby zrobic plik .rsf dla TD to byloby super. Sprobuje jeszcze, czy uda mi sie moze uruchomic SCS, chociaz na sukces specjalnie sie nie nastawiam :s
edit: ok, po uruchomieniu scenerii anp_test.scs komunikacja nie nastepuje, niewazne w jakiej kolejnosci uruchomie programy. Podejrzewam ze Milek ma racje, i komunikaty z SCS nie docieraja, bo zmienila sie nazwa klasy okna symulatora.
Milek7:
do licha z tym copydata, robię socketa tcp
widzę to tak: SCS tworzy serwer tcp, eu07 łączy się pod adres wskazany w ini
przesyłane komunikaty są jak obecne DaneRozkaz, tylko po iSygn jeszcze dodać uint32 z długością payloadu (czyli bez iSygn, długości i iComm).
EDIT: wszystkie inty i floaty w big endian, inaczej niż obecnie. (we wszystkich protokołach jest raczej big endian)
może być, czy jakieś inne propozycje?
PS: ten SCS ma być szansę otwartoźródłowy czy nie?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej