Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Nastawnia 3D

(1/3) > >>

DiziXagi:
Każdy z was nie raz zastanawiał się nad tym jak to ci z nastawni mają. Proponuje stworzenie symulatora nastawni. Ale idzie za tym pytanie czy takie coś jest rzeczywiście potrzebne.

Jestem początkującym programistą, i maniakiem pociągów. Jako że symek lokomotyw już powstaje to zrodził się w mojej (chorej) głowie pomysł stworzenia "Nastawni 3D". Proszę o najszczerszą forme wypowiedzi na jaką was stać.

Jeśli pomysł przejdzie, wszelka pomoc będzie przyjęta z otwartymi rękoma.

KowiEU:
Ale czy to miało by być oparte na MaSzynie czy masz zamiar zrobić coś na nowym engine???

Piter:
Takie same mniej więcej pytanie pojawiło się przy okazji symulatora "Motor" Durasa. Już jest jedna sceneria (ND) gdzie się pracuje jako dyżurny ruchu. Mogłoby to wyjść jako dodatek do symka.
--- Cytat: "Gneisenau" ---Po co wyważać od dawna otwarte drzwi?
--- Koniec cytatu ---

Wojtek M:

--- Cytat: "Dizi" ---.

Jeśli pomysł przejdzie, wszelka pomoc będzie przyjęta z otwartymi rękoma.
--- Koniec cytatu ---

Witam

Nie zrozum mnie źle, nie jestem przeciwny. Ale jeżeli to ma być realna praca na nastawni to czasami jest tak, że się siedzi 2 godziny bezczynnie i ogląda telewizorek 14 calowy ;)
A tak na serio to tekstury już są zrobione na podstawie naszych fotek. MatEUsz chyba ma. Nie tylko pulpit, ale zeszyty też było obfotografowane i telefony. Dogadaj się z twórcami obecnaj nastawni i "rób co chcesz chłopie" :)

DiziXagi:
No i tu pojawia się problem ponieważ Nebula jest w C++ a ja się na tym za bardzo nie znam. Dlatego jako engine wybieram TrueVision http://www.truevision3d.com/. Pracuje on pod wieloma platformami w tym w moim ulubionym Delphi. Ale oczywiście jestem skłonny do negocjacji.[/url]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej