Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Co z ED72
Krzysiek626:
A dziwne...
Tak samo dziwne jak to że się pomyliłem...
Wystarczyło napisać " że nie 74 tylko 71" Napisałem w tym samym tonie co @czomo.
EOT
MKaczy:
--- Cytat: "Czomo" ---co do reszty to jeszcze brakuje dźwięków przy uderzeniowym napełnianiu.
--- Koniec cytatu ---
Otwórz sobie plik w folderze ED72 6ba.mmd wcisnij CTRL+f i wpisz "airsound" i jak znajdzie Ci ten wpis, to usuń te dwa ukosniki przed tym wpisem. Podobnie zrób w pliku 6bb.mmd. I juz powineinieś miec ten dzwiek.
Autor celowo wyłaczył ten dzwiek, ponieważ w pewnym seniesie to nie raz przeszkadza. Gdy przejedziemy obojętnei jakim EZT przez SHP to po kilku sekunadch spada ciśneinie w przewodzie hamulca. I na stacji gdy luzujemy loka to nieustanie jest słyszalne to sycznie!!! Wówczas bardzo często włazcza się sprezaraka. To prawdopodbnie wina EXE... Istniej prawdpodobieństwo ze KAŻDY SPRZĘGNIĘTY lok, ezt, po przejeździe przez shp wywołuje ten problem. Czasmi nawet wygla to tak jak by nastąpiło zerwanie sprzegu. Lecz gdy jeździmy jedną lokomotywą to probemu nie ma. Wiec pozostaje pousuwać w sceneriach shp... Albo inne poprawki w exe.
Pozdrawiam.
PS. Grand się pytal chyba o wpis do dynamic dat. Owszem, nie jest potrzebny wpis, ale mozna dac zaraz pod :
6BS
EN57-s
0
wpis
--- Kod: ---6BSB
EN57-sb
0
--- Koniec kodu ---
Powoduje to tylko to ze prawidłowo się bedzie nam wyswietalał skład w start.exe
andrev1989:
Mam pytanie, może zabrzmi to tak, jakbym był totalnym leniem, ale czy pracuje już ktoś nad teksturą EN57-19XX bo z tego ED72 wystarczy wywalić silnikowe, dać od zwykłego kibla silnikowy i nałożyć na to odpowiednią teksturę i mamy EN57-19XX, zapewne już to wiecie. Nie będę się tłumaczył dlaczego ja jeszcze tego nie robie, bo każde tłumacznie, tym bardziej po przeczytaniu tego pytania jest, jak dla mnie conajmniej dziwne, tymbardziej, że wiele osób za takie pytania dostawało ostrzeżenia. Nie zrobię i koniec i to nie z lenistwa, tylę mogę powiedzieć.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
premo15:
EN57-19XX nie jest tak łatwo zrobić jak się wydaje. Kabina i model wagonów rozrządczych zostaje bez zmian. Ale trzeba zmienić wnetrze na takie jak w EN57 i zrobić plastikowe siedzenia. Z tego wnętrza bardzo trudno zrobić z powrotem EN57.
apro76:
Witam Kolegów Miłośników Kolei !
Chciałem zapytać czy jest jakiś sposób na podróżowanie ED72 w przedziale pasażerskim, podczas prowadzenia jednostki przez komputer ( AI ).
Z góry dziękuję za pomoc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej