Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Co z ED72
Cesky Kretek:
Przecież dawałem Olowi teksturę którą zrobiłem. Niestety po padzie dysku (nie traktujcie tego jako wymówki - i tak za dużo straciłem...) wszystko poszło... Z ftp wywaliłem jeszcze przed padem, więc tylko Olo ma tę teksturę.
P.S.: A pytał się ktoś Olego o ten model ED72 ?
EP08_015:
Olo ma tez zrobiony ponoć EW60. Jednak nie bardzo ma chęć podzielić się nim. Kakisch bodajże robil EW58.
No ale zyczę powodzenia autorowi ED72. Będzie to jakiś przelom. Wyobraźcie sobie że wychodzi model ED72 to zaraz będą ludzie trzaskali tekstury na EN57 o numerach powyzej 1900 no i zaraz okazja zrobić ED73. Tylko mala prośba do autora. Czy autor mógłby wprowadzić takze wersje ED72 z nowymi odskokowo przesuwnymi drzwiami? no a ED73 ma inne wozki w wagonach rozrządczych.
Pozdrawiam.
youBy:
drzwi odskokowo-przesuwne padosz? to wymaga modyfikacji exe - poczkajmy do nowej wersji :P a swoją drogą jest do zrobienia na obecnym exe i przy obecnych możliwościach, jeśli została zadeklarowana odpowiednia ilość drzwi (2 razy więcej niż trzeba) to trzeba zrobić drzwi i te rurki na których drzwi się trzymają, odpowiednio ponazywać i wpisać w charakterystyce parametry
KURS90:
--- Cytat: "youBy" ---nie wiem czemu, ale czoło wydaje mi się troszke za płaskie.
--- Koniec cytatu ---
Czoło jest w porządku, kąty dobierałem na podstawie zdjęcia ED72 z boku. Samemu na początku mi się wydawało zbyt płaskie, ale okazało się, że tak jest :)
--- Cytat: "Akvin" ---Może przydałaby sie tylko lepsza tekstura z bardziej zaokrąglonymi oknami z przodu
--- Koniec cytatu ---
Już poprawiłem teksturę. Nie mam dobrych zdjęć na tekstury, więc to była przeróbka tekstury EN57.
--- Cytat: "Oli_EU" ---nie przerabiaj starego pudla EN57 bo jest lekko jakby powiedziec skopane.
--- Koniec cytatu ---
Człony rozrządcze nie są przerabiane, poza sprzęgiem. Nie jestem nawet tak zaawansowanym modelarzem, żeby edytować pliki .t3d w notatniku. Niemniej jednak dostosowałem model ED72 do istniejącego modelu EN57, żeby po połączeniu ich w ukrotnieniu, nie wyglądały dziwnie w parze :)
--- Cytat: "EP08-015" ---no i zaraz okazja zrobić ED73
--- Koniec cytatu ---
ED73 nie zrobię, przynajmniej na razie, gdyż nie widziałem go nigdy na oczy i nie chcę, aby wyszło coś nierealnego. Jeśli chodzi o drzwi odskokowo-przesuwne, to może je zrobię później, gdyż ze zwykłymi drzwiami miałem sporo problemu (mimo przypisania im odpowiednich nazw, nie chciały się otwierać), ale już jest OK.
Model właśnie ukończyłem, teraz pozostały mi prace nad kabiną i przedziałami
Profeta:
Witam!
Ładnie to wyszło. Postaraj się jeszcze wsadzić ten cyfrowy wyświetlacz na czole.
I tak z ciekawości. Ten połówkowy pantograf to przerabiałeś ten co Ci wysłałem, czy robiłeś nowy?
Życze powodzenia w tworzeniu kabiny i pozdrawiam!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej