Symulator EU07 (i nie tylko) > Poradniki

[Dyskusja] - jakich poradników brakuje?

(1/3) > >>

MaciejM:
Wątek dyskusyjny - w tym wątku piszemy jakich poradników brakuje, jednocześnie można zgłaszać swoje propozycje poradników, które należy zrobić i przedstawić w tym dziale.

EP08_015:
Na poczatek brakuje opisu tworzenia ekranu pythonowego. Co i jak. Jaki format tekstur. Jaka zasada pisania skryptu. Tutorial opisujacy co po kolei krok po kroku robic z przykladem.

jakubg1:
Objaśnienia parametrów pliku *.fiz. Większość parametrów wiem, ale niektórych (np. w MotorParamTable) nie mogę zrozumieć.
Dlatego też podczas tworzenia fizyki do EW58 wpisywałem te parametry w ciemno ;)

dymus:

--- Cytuj ---Objaśnienia parametrów pliku *.fiz. Większość parametrów wiem, ale niektórych (np. w MotorParamTable) nie mogę zrozumieć
--- Koniec cytatu ---
Kiedyś była stworzona taki opis dla plików,nie  pamiętam gdzie on był dokładnie na forum, ale tutaj są te pliki w stanie jaki tam był, miałem je zapisane na dysku. W zasadzie można by je wstawić w jakimś widocznym miejscu. Ale przydałoby się je zweryfikować, bo jesli dobrze pamiętam to było z czasów pierwszego SPKS (rozszerzony opis zaworów hamulca itp.) i co mogło się nieznacznie pozmieniać.

firleju:
Abstrahując troszkę od poradników, to brakuje mi miejsca (i nie tylko mnie) z zebraną dokumentacją i zebranymi wszystkimi najważniejszymi narzędziamy. Teraz to jest porozrzucane po forum, a to nie jest zachęta do zaczęcia zabawy z symkiem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej