Symulator EU07 (i nie tylko) > Publikacje
Bałtyk
Krzysiek626:
Jeszcze dziś postaram się udostępnić finalną wersję scenerii Bałtyk. Trzeba zrobić jeszcze jakiś plik txt z instrukcją. Dla zaostrzenia apetytu cytat:
--- Kod: ---
Po uruchomieniu symulatora odpalamy SM31 i podjeżdżamy do najbliższego semafora (P2m). Po ukazaniu się się sygnału Ms2 manewrujemy do pierwszej bocznicy po wagony typu "res", podczepiamy się do nich i wracamy z powrotem. Wjeżdżamy na tor i zatrzymujemy się mniej więcej na wysokości kopca z węglem. Nie odczpiając wagonów, po ukazaniu się sygnału Ms2 na semaforze R2m, manewrujemy do drugiej bocznicy, tym razem po wagony "Gags". Z uformowanym już składem wyjeżdżamy na ten sam tor co poprzednio, zatrzymujemy się i luzem podjeżdżamy do semafora celem wykonania oblotu. Na sygnał musimy jednak poczekać aż skład brutta z ET41 wjedzie na tor obok. Gdy dostaniemy sygnał Ms2 robimy oblot, podczepiamy się do składu od strony "Gagsów" i po otrzymaniu S10 na semaforze ruszamy do Bałtyku Miasta.
Po przyjeździe go Bałtyku Miasta odczepiamy lokomotywę i oblatujemy skład celem podpięcia się z drugiej strony. Następnie zgodnie z sygnałami wpychamy skład na bocznicę zakładu i odpinamy się od niego, po czym manewrujemy przed ostatnią zwrotnicę celem jej przestawienia i podpięcia się do składu na torze obok (na terenie zakładu nie ma tarcz manewrowych więc należy obserwować kiedy zwrotnica przełoży się "w bok"). Z podpiętym składem wracamy do Bałtyku Miasta, a po otrzymaniu S10 na semaforze wyjazdowym jedziemy z powrotem do Bałtyku Gł. Po dojechaniu na miejsce zatrzymujemy się na wysokośc i rampy rozładunkowej, odczepiamy wagony czekamy na sygnał ms2 po czym jedziemy po bipy stojące przy peronie w Bałtyku. Podczepiamy je, następnie czekamy na światełko i zaciągamy wagoniki do Bałtyk Plaża po drodze zatrzymując się na przystankach. W Bałtyku plaża kończymy misję.
--- Koniec kodu ---
radzę wydrukować.
tokarekdawid:
Mniam, ale mam chęć na tą trasę. Po przeczytaniu to aż ciągnie do symka :)
Grzegorz KK:
Już doczekac sie nie można na pewno będzie bardzo fajna misja,sądząc po opisie.
Pozdrawiam.
Krzysiek626:
Przekazuję finalną wersję trasy Bałtyk.
Dokonane zmiany w stosunku do porzedniej wersji:
1. Dodane brutto
2. Dodana misja manewrowa z SM31 (super)
3. Wstawione wskaźniki W27
4. Wstawione brakujące "sierżanty" przy moście na magistrali.
5. Semafory z zielonym pasem na wjeździe do Bałtyku Gł. z magistrali
6. Jeszcze więcej eventów.
Wymienione poprawki dokonał @Mati_An
Reszta poprawek wypisana w poprzednich postach które popełniłem:
1. SBL
2. Trakcja
3. Kilka eventów.
4. Najpierw ekstrakcja a potem pozbieranie do kupy.
Paczka jest spora, jest w niej plik txt z opisem misji. Sceneria komponowana do paczki Defilera, ale w składach znalazło się kilka ciekawych wagonów. Testowane na paczce Defilera z exe 664kb. Nie było także problemu na nowszych exe.
oto link:
http://mamut.mysza.eu.org/~krzysiek626/baltyk_pack.rar
Bardzo dziękuje wszystkim za okazaną pomoc oraz autorom za udostępnienie scenerii.
pudel:
wgralem i nie mam misji manewrowej :P mam model sm31 a na nim sie wywala symek
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej