Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Nowa fizyka EW58
jakubg1:
Podeślij tą fizykę, może coś uda nam się razem dokonać i będziemy krok bliżej do realistycznej przyjemności z jazdy tą jednostką.
ET22_RULZ:
Stele ma, jeżeli uda mu się doprowadzić ją do jakiegoś stanu używalności to pewnie udostępni ją.
Krok bliżej to już jesteśmy i obawiam się, że z Twoimi umiejętnościami na tą chwilę dalej się nie posuniemy, sorry, rozumiem, że dopiero zaczynasz grzebać ale Twoja charakterystyka poza "podrasowaniem" parametrów nie jest nawet blisko realistycznej EW58. Proponuję zacząć od tak podstawowej kwestii jak ile stopni osłabienia pola posiada EW58 oraz jak w tym ezt łączone są silniki trakcyjne. ;)
Pole do popisu dla Ciebie jest w kwestii informacji o działaniu hamulców: może potrafisz nam pomóc z niuansami sterowania hamulcem, jak i samymi parametrami hamulców niedostępnymi w dokumentacji posiadanej przez zespół na tą chwilę? Na przykład przełożenie przekładni hamulcowej dla wózków w członach silnikowych, jak i doczepnym.
jakubg1:
--- Cytat: ET22_RULZ w 20 Listopada 2016, 18:36:50 ---Pole do popisu dla Ciebie jest w kwestii informacji o działaniu hamulców: może potrafisz nam pomóc z niuansami sterowania hamulcem, jak i samymi parametrami hamulców niedostępnymi w dokumentacji posiadanej przez zespół na tą chwilę? Na przykład przełożenie przekładni hamulcowej dla wózków w członach silnikowych, jak i doczepnym.
--- Koniec cytatu ---
Niestety tutaj mam tylko podstawowe informacje. Nie posiadam żadnej książki/dokumentacji/NIC co by pomogło na tą chwilę. Mogę polegać jedynie na Internecie. Oto ułomne dane które udało mi się wyciągnąć:
--- Kod: ---Typ hamulca: EP+ED oraz P
Typ hamulca pneumatycznego: Oerlikon
Typ hamulca elektrodynamicznego: podobny do 105Na (oporowy, rozłączanie przy 100km/h)
Dodatkowe informacje: elektroniczny układ przeciwpoślizgowy
PONIŻEJ WAŻNE INFORMACJE!!!
Typ wózka : wagon silnikowy - 3MN, wagon doczepny - 9AN
Mażnice : bezwidłowe, systemu Alsthoma, łożyska 130*260*93
Średnica i długość czopa osi : 130*264
Hamulec ręczny : w kabinie sterowniczej na przedni wózek
Nastawiacz klocków hamulcowych : typ H19S/-J350 (DRV 2A - K350)
Cylinder hamulcowy : 9"
Przetwornica : typ LKPa-423 o mocy 40 kW
--- Koniec kodu ---
żródło http://www.bluefish.foxnet.pl/Tabor/Elektryczne/EW58/EW58.html
EDIT: Temat trochę ucichł. Czy jakieś wnioski udało się wywnioskować?
ET22_RULZ:
Wnioski są takie, że trzeba poczekać na zmiany w exe.
jakubg1:
No tak, ale trzeba wiedzieć co poprawić. Chodziło mi tu głównie o to, czy zostało już zlokalizowane źródło problemu z pantografami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej