Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
CX MANIAK:
Witam.
Na najnowszym exe, cienie wyglądają o wiele lepiej. Schodkowanie nie jest już tak duże jak poprzednio. @Tmj, planujesz włączyć do swojej gałęzi exe shadery? Czy spróbujesz wyciągnąć graficznie ile się da z obecnej wersji? Zauważyłem że starasz się maksymalnie optymalizować kod, aby zapewnić dobrą wydajność, wraz z ulepszaniem grafiki. To bardzo dobre rozwiązanie, często pomijane niestety w projektach. Brawo!
tmj:
--- Cytat: CX MANIAK w 28 Lipca 2017, 12:08:07 ---@Tmj, planujesz włączyć do swojej gałęzi exe shadery? Czy spróbujesz wyciągnąć graficznie ile się da z obecnej wersji?
--- Koniec cytatu ---
W zalozeniu jest ze w obecnej wersji do wprowadzenia sa dwa ostatnie elementy -- bardziej 'inteligentny' dobor cieniowanego obszaru, co powinno poprawic jakosc przy tych samych parametrach, i obsluga definiowania 'materialu' czyli zestawu tekstur/parametrow w miejsce dotychczasowej pojedynczej tekstury. Taki kod posluzy za 'baze' wersji rozwojowej z wlaczonymi shaderami autorstwa Milka7. Tym sposobem na starszym sprzecie powinno to wygladac w miare przyzwoicie, a na lepszym bedzie moglo wygladac lepiej ;d
Michal1983:
U mnie w ogóle przestało się eu07.exe uruchamiać. Pojawi się na chwile w procesach a potem znika.
tmj:
log.txt i errors.txt byloby przydatne. I jakies szczegoly, np od kiedy przestalo sie uruchamiac, a co uruchamialo sie do tej pory. Takze sprawdzenie czy w katalogu symulatora pojawia sie plik z "crashdump" w nazwie, i jesli tak, to rowniez zalaczenie go do zgloszenia.
CX MANIAK:
@Tmj czy dałoby radę przywrócić funkcję ręcznego luzowania hamulca pneumatycznego w wagonach z osobna? Kiedyś ten ficzer zaimplementował bodajże Ra, działało to jak mnie pamięć nie myli po nadleceniu nad wagon i wciśnięciu Shift+6. Powodowało to wypuszczenie powietrza z cylindrów hamulcowych, niezależnie od ciśnienia panującego w PG. Jest to przydatne, gdy porwiemy na przykład skład, ale nie tylko. Ostatnio jechałem z kilkoma bohunami na końcu, i jeden z nich się zbugował. Wypuścił powietrze z PG i koniec jazdy. Odciąć go od hamulca zespolonego pociągu mogłem owszem, ale odhamować nie było już jak... Musiałem zostawić biedaka na szlaku...
Pozdrawiam.
Ps. Chyba że funkcja działa, tylko klawiszologia uległa zmianie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej