Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
tmj:
W dzisiejszym uaktualnieniu:
- po wcisnieciu przycisku myszy komendy powtarzane sa z wieksza czestotliwoscia, w efekcie urzadzenia jak nastawnik czy hamulec obslugiwane sa szybciej. Dodatkowo dla urzadzen tych uwzgledniane jest wcisniecie klawisza Shift
- w trybie obslugi mysza wcisniecie prawego przycisku myszy na nieaktywnym obszarze pozwala na obrot kamera, dopoki przycisk pozostaje wcisniety
- klawisze obslugi hamulcow maja teraz odwrocona funkcje (lewy przycisk zwieksza hamowanie, prawy zmniejsza) Oryginalnie zamyslem bylo, ze lewy przycisk "zwieksza predkosc" pojazdu a prawy ja zmniejsza, ale w praktyce faktycznie jest to malo intuicyjne
- sterowanie mysza moze byc zablokowane wpisem w ini
--- Kod: ---mousecontrol no
--- Koniec kodu ---
(wartosc domyslna to mousecontrol yes czyli domyslnie mysz jest obslugiwana i nie wymaga dodatkowych wpisow)
--- Cytat: mk1991 w 09 Lipca 2017, 21:01:53 ---Podejrzewam, że teraz będzie możliwe włożenie klikalnych wszystkich możliwych przełączników. Czy za tym będzie mogła iść klawiszologia podzielona na sekcje zależne od miejsca, w którym się znajduję. Można przecież zrobić tak, że ten sam skrót w kabinie robi co innego kiedy zastosuje się go w przedziale maszynowym. Z tego co doczytałem docelowo plik skrótów klawiszowych ma zniknąć i być umieszczonym w exe, czy była by możliwość wpisu w EU07.ini komendy zezwalającej na korzystanie z własnego zewnętrznego pliku skrótów?
--- Koniec cytatu ---
Klawiszologia zalezna od pomieszczenia w ktorym sie znajdujemy jest w planach, chociaz dopiero po przeorganizowaniu definicji i obslugi kabin w ogole. Co do skrotow, to plan jest taki, ze skroty bedzie mozna definiowac z poziomu exe, natomiast nie oznacza to eliminacji pliku skrotow -- w pliku docelowo zapisywana jest, i z niego tez ladowana jest konfiguracja, wiec nie zniknie on, i bedzie go mozna nadal modyfikowac 'recznie' jesli tak jest wygodniej.
--- Cytat: mareczek w 09 Lipca 2017, 23:06:46 ---Zauważyłem to samo we wcześniejsze wersji. Filmik z sytuacją:
--- Koniec cytatu ---
To prawdopodobnie efekt drobnej optymalizacji wprowadzonej jakis czas temu. Zmniejszylem jej czulosc, jesli efekt dalej wystepuje, prosze krzyczec.
mareczek:
--- Cytat: tmj w 10 Lipca 2017, 00:54:22 ---
--- Cytat: mareczek w 09 Lipca 2017, 23:06:46 ---Zauważyłem to samo we wcześniejsze wersji. Filmik z sytuacją:
--- Koniec cytatu ---
To prawdopodobnie efekt drobnej optymalizacji wprowadzonej jakis czas temu. Zmniejszylem jej czulosc, jesli efekt dalej wystepuje, prosze krzyczec.
--- Koniec cytatu ---
"Much better, thank you Aziz"
Krzysiek626:
--- Cytuj ---W dzisiejszym uaktualnieniu:...
nastawnik czy hamulec obslugiwane sa szybciej. Dodatkowo dla urzadzen tych uwzgledniane jest wcisniecie klawisza Shift....
--- Koniec cytatu ---
Mam wrażenie, że sam miałeś to w planach. :) Czas reakcji tak szybki, że aż nieprawdopodobny.
LPM i PPM pomyślany był logicznie, po stwierdzeniu że nie jest intuicyjnie, zastanawiałem się nad Twoim wyborem. Wyszło mi to napisałeś, jako logiczne następstwo. Jednak zmiana przycisku między zejściem nastawnika do zera a rozpoczęciem hamowania jest wyzwaniem.
Bardzo fajna decyzja wprowadzenia blokady do ini, uniemożliwia "niechcące" zmiany sterowania dla osób z problemem obsługi. Co do wyeliminowania pliku skrótów, to tak wynikało z wcześniejszych deklaracjo o jego tymczasowości.
Wcześniejszy mój post: 20,30 - odpowiedź 00,54, czas reakcji 4,5 godziny.
Off; Na zmiany zgodne z oczekiwaniami wielu użytkowników, nie tylko garstki deweloperów czekaliśmy kilka lat.
HTD:
Obsługa wyłączników - super. Sterowanie kranem hamulca w ten sposób - nie bardzo. Jak pociąg jedzie szybko, to kabiną buja i jest problem z przesuwaniem się punktu na którym ma być kursor, żeby to działało. Do tego - to działa za wolno albo za szybko, w zależności od sytuacji. O hamowaniu awaryjnym czy nawet przyśpieszonym nie ma mowy. Do tego po prostu niewygodne i tyle.
A co gdyby tak wprowadzić obsługę rolki? Rolka od siebie - zwiększanie mocy (zwiększanie hamowania), do siebie zmniejszanie. To miałoby sens i umożliwiałoby płynną, intuicyjną obsługę. Dodatkowo większość rolek ma wyczuwalny "klik" przy dawaniu impulsu. 1 "ząbek" rolki dawałby jeden "ząbek" nastawnika. A najlepiej - gdyby wystarczyło kliknąć na kran albo nastawnik, a od tej pory rolka myszy obsługiwałaby ten element. Jakiś klawisz (może alt, można sobie wcisnąć 2 razy żeby nie wyłączać sterowania myszą, mógłby kasować obsługę elementu rolką myszy). Obsługa kranu i nastawnika przyciskami myszy jest zdecydowanie mniej użyteczna czy wygodna niż obsługa z klawiatury.
Inny sposób - trzymam przycisk wciśnięty i od siebie zwiększam, do siebie zmniejszam nastawę. Dopóki nie puszczam przycisku - regulacja jest wybrana. To zapobiegałoby sytuacji, że kursor mi zjedzie jak bujnie kabiną. Dodatkowo regulacja położeniem myszy jest daleko bardziej precyzyjna i szybkość regulacji zależy od szybkości wykonania gestu.
Co do obsługi przycisków w kabinie - tu się wszystkiego od razu nie da, ale fajnie byłoby zerżnąć z TD2 otwieraną klapkę w siódemce do włączania baterii ;) No i rozrząd dołożyć, ale to pewnie więcej zabawy. W testowanej 424 nie działały przyciski do świateł wewnętrznych. Tzn. nie działały z myszy, bo z klawiatury dało się włączać oświetlenie przyrządów i kabiny bez problemu.
Na marginesie: zmartwiło mnie zacinanie tej wersji exe w porównaniu z przykładowo 170603. Po prostu od czasu do czasu symulacja zwyczajnie zacina, zatrzymuje się na chwilę. Nawet na TD.
Krzysiek626:
Nie widze rolki w takim uzytkowaniu. Nawet jak masz sterowanie mysza, to nadal uzyc mozna klawiatury, wiec wprowadzanie rolki nie spelni oczekiwan. Docelowo mysz powinna miec dwie rolki bo elementow obrotowych jest wiecej. Wymienienie tylko kranu hamulca jest dziwne, przeciez jak buja trudnosc w trafieni jest taka sam dla odluzniacza, czuwaka czy innego sprzetu. Co do zacinania, masz ewidentnie cos z ustawieniami komputera. Od kilku dni katuje bez pliku wymiany i nie mam zadnych przyciec. Na wylaczonym swapie wystacza mi 3,25 gb pamieci ram w winxp x86.
Skrot klawiszowy alt+ tab - przelaczanie okien w windows, powoduje przelacznie sterowania klawiatura/mysz. Mozna sie zastanowic nad ominieciem tego.
Mam dalszy wzrost fps na Kaliskiej, brak wysypow.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej