Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
Wiggle:
--- Kod: ---Uruchomienie EN57 o numerze powyżej 2003 powinno odbywać się w następujący sposób:
[...]
d) po podniesieniu pantografów odczekać ok. 30s aż zapali się lampka sygnalizacyjna ws gotowy do załączenia, po zapaleniu się lampki załączyć wyłącznik szybki[...]
e) załączyć przetwornicę statyczną wyłącznikiem dźwigienkowym przetwornica główna załączona. Ponieważ wzbudzenie przetwornicy trwa ok. 30s należy odczekać na zgaśnięcie czerwonej lampki sygnalizacyjnej Przetwornica wyłączona
--- Koniec kodu ---
@tmj da radę takie coś wprowadzić?
Krzysiek626:
A ja nie wiem, czy to opóźnienie już nie jest możliwe do wpisania w Fiz. Poszukaj w changelogu.
Wiggle:
Rzeczywiście Krzysiu, sam o to prosiłem przecież wtedy do EN57AL. A co z opóźnieniem wyłącznika szybkiego? Dałoby radę coś zrobić?
AtapiCl:
W praktyce WS DCU dają gotowość prawie że od razu.
Krzysiek626:
--- Cytat: MW w 01 Lipca 2017, 14:55:46 ---...
Rzeczywiście pomógł nowszy sterownik. W miejsce dotychczasowego 9.18.13.1106 z dn. 2013.01.18 zainstalowałem wersję 9.1813.3221 z dn. 2013.12.29
Natomiast modele bez tekstury wyświetlają się na czarno, pomimo ustawienia w .t3d parametrów diffuse i ambient na wartości maksymalne (255 255 255). To ostatnie też było testowane w debugmode....
AI obejmowało pojazd od razu po rozpoczęciu symulacji, a teraz dopiero po Shift+Q.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem jak szukałeś, ale ostatni sterownik do Visty 32 bitowej masz tu http://www.nvidia.pl/download/driverResults.aspx/112613/pl
Jest z 14 grudnia 2016r.
@Milek7 odpowiedział czemu brak tekstury skutkuje czarnym kolorem pojazdu, to znany temat.
AI faktycznie przestało obejmować skład we władanie na starcie w debug mode. W pewnych sytuacjach, przeszkadzało to testować poprawne wykonywanie czynności przy sprawdzaniu uruchamiania pojazdu od zera.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej