Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
firleju:
A ja głupieję. Testuje exe 0628 i idzie. Biorę wrzucam pliki 1:1 na moje repo, kompiluje i mam crasha przy InitNormals. Narzucam mój projekt na repo tmj, nie mogę skompilować. Wziąć się pochlastać.
Udało się skompilować na tmj. Idzie na release, na debug się sypie. Już nie mam siły, żeby szukać dlaczego.
tmj:
:o moze cos nie tak z plikami w /ref? U siebie mam glm w wersji 0.9.8.3 chociaz chyba nie powinno to robic roznicy.
edit: wrzucilem caly ref tutaj: http://eu07.pl/userfiles/24014/priv-ref.7z Zobacz czy uda ci sie skompilowac moja wersje jak wrzucisz to do foldera ze zrodlami/projektem.
edit2: debug ma dodane asserty, wiec pewnie wylatuje na nich. jak dasz mu break to powinien podac co mu nie pasuje :>
Krzysiek626:
Bałtyk uruchamiam bez problemu na 170628, natomiast na ostatnim NG mam tak jak w załączniku, ciekawie kończy się log.
CX MANIAK:
Witam.
Uruchomiłem próbnie na exe Milka TD ze składem EN57. Cóż tak jak pisał Krzysiek, oświetlenie nijakie. Zauważyłem że smuga nie nasila się wraz z włączaniem kolejnych reflektorów. Być może tu tkwi problem. Poza tym martwy hasler, oraz manometry. FPS na poziomie 87 kl/s. Zaraz spróbuje uruchomić coś cięższego...
Pozdrawiam.
Edit: Próba uruchomienia L053-day TLK, zakończona wyrzuceniem do windy, w logu jak i errors taki oto ostatni wpis:
--- Cytuj ---Critical error, memory allocation failure: bad allocation
--- Koniec cytatu ---
W załączniku log.txt, oraz plik errors
Edit 2:
Udało się uruchomić Zwierzyniec SM42, niestety symulacja zawiesiła się po wykonaniu manewrów. Nie otrzymałem wyjazdu...
Próba uruchomienia Bałtyku zakończona po wczytaniu scenerii zamrożeniem obrazu. Tak samo w przypadku Kaliskiej.
firleju:
Ja mam glm 0.9.8.4. Wyrzuca gdyż debug ma ustawioną flagę fp:except. A wyrzuca błąd floating point exceptions. Poprawiłem to w kodzie po prostu i teraz chodzi na obu wersjach.
Gorzej, że na mojej wersji wywala mi na assercie ttrack == nullptr przy czym ttrack nie jest null i to jest dziwne. Ale to było na wersji 0626, a nie sprawdzałem jeszcze na zmergowanej 0628.
Co do normalizacji to użyłem czegoś takiego:
--- Kod: ---auto c = glm::cross(v1,v2);
n1 = glm::length(c) != 0 ? glm::normalize(c) : glm::vec3()
--- Koniec kodu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej