Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Opadające pantografy Moczniki misja z podwójnym EU-07
RTC35:
Bardzo dziękuję za pomoc, rade z jazdą na jednym pantografie wezmę sobie do serca:). Czyli rozumiem że symulator nie rozróżnia czy jedzie się na jednym pantografie czy też na dwóch? Nic z siecią się nie stanie?
EDIT:
Teraz wgrałem poprawkę i chciałem poinformować że plik trakcji był z 24 stycznia 2015 roku. Taka wersja była dostępna na oryginalnej paczce całościowej na stronce do ściągania maszyny, lub w patchu. Jest jakieś inne źródło które jest częściej aktualizowane? Czy raczej opierać się na linku który podaje w opisie kolega Stele? Jest tam mnóstwo plików. Czy wystarczy jak wszystkie je pobiorę i wgram do katalogu głównego? Znalazłem tam katalog export? czy jego zawartość też powinienem wówczas ściągnąć w całości i wrzucić do katalogu głównego? Jak się połapać w tych paczkach żeby niczego nie zepsuć?
Stele:
Jeśli chodzi o zjawiska w rodzaju oblodzenia, przegrzania punktowego drutu czy przeniesienia napięcia pod izolatorem, to nic z tego nie mamy. Jedynie ma to znaczenie gdy jeden pantograf nie ma napięcia nad sobą. Napięcie na obwód brane jest z tego pantografu na którym jest większe i tyle.
Link w mojej stopce jest aktualizowany codziennie nad ranem. Jest to bardziej przeznaczone dla deweloperów niekorzystających z repozytorium, by mieli dostęp do aktualnych plików, ale możesz próbować. Tylko umieszczane tam są pliki źródłowe t3d/tga, czasami mające coś nadpisać, a priorytet wczytywania mają e3d/dds, które same nie znikną. Każde archiwum opatrzone jest numerem rewizji, datą i wagą. Są one nadbudowywane i co jakiś czas resetowane. Musisz określić datę wydania ostatniego patcha i znaleźć archiwum starsze oraz odczytać z niego nr rewizji. Pobierasz od tego numeru najnowsze dla każdego unikalnego numeru rewizji.
Katalog eksport zawiera to samo tylko rozpakowane jako osobne pliki.
Czyli tak: Patch wyszedł w maju. Pierwsze i ostatnie archiwum z maja ma numer rewizji rozpoczynającej 1191. Pobierasz więc najnowsze z tym numerkiem http://eu07.pl/daily/1192-20160628.7z i najnowsze z numerkiem kolejnym, czyli dzisiejsze http://eu07.pl/daily/1508-20160825.7z. Wypakowujesz chronologicznie i finito.
RTC35:
Czyli jeżeli dobrze zrozumiałem plik http://eu07.pl/daily/1192-20160628.7z jest jakby aktualizacja plików z patcha i każdy następny także?
Stele:
Archiwum zawiera wszystkie zmiany wprowadzone na repozytorium od rewizji 1192 do 28.06.2016. Patche są konwertowane na e3d/dds dla końcowego użytkownika. Interpretuj jak chcesz.
kocio:
Witam wszystkich. Dawno nie jechałem tą misją. Nastawiłem się na wielkie trudności ale nic z tego. Gładko pokonałem trasę do Stolców. Trzy, albo cztery razy włączałem m+shift. Zostawiam kolegę i podpinam drugi skład. Bez żadnego problemu kończę misję w Mocznikach. Moim zdaniem trzeba po włączeniu patyków spokojnie odczekać aż sprężarka główna nabije do pełna. To cała tajemnica. Inna sprawa to komp. Ja mam "bestię" stacjonarną. Jadę po trasie i nie mam czkawki. Myślę, że wszystkie lapki to mają zawsze różne zadyszki i to rzutuje na jakości (nie tylko) i efektach odbioru symulacji. Exe rośnie a lapki nie nadążają. Nie udzielam się na tym forum bo nie mam takiej wiedzy i nie chcę narzucać niczego. Z obserwacji i lektury na forum naprawiam sobie misje bez wołania o pomoc. Stwierdzam, że główną przyczyną wszystkich małych czy dużych kłópotów to sprzęt. Takie jest moje zdanie. Proszę czytać, czytać i jeszcze raz czytać bo kto czyta mniej błądzi. Pozdrawiam wszystkich wirtualnych(i nie tylko) maszynistów.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej