Symulator EU07 (i nie tylko) > Wydział zamówień

Zdjęcia przekroje schematy Impulsa

(1/3) > >>

andy939:
Witam!
Witam jestem tu nowy Więc witam wszystkich. Jestem pasjonatem grafiki trójwymiarowej, I ostatnio mam ochotę stworzyć pełny model pociągu, a dokładnie Newag Impuls.
W obecnej chwili zależy mi głównie na wózkach napędowych i tocznych oraz silniku, jest strasznie duży problem znaleźć materiały prezentujące te elementy, w poszukiwaniu ich trafiłem na ta strone. Z kabiną jest już mniej problemów. Zależy mi na jak najdokładniejszych materiałach, zdjęcia z rożnych stron jakieś przekroje itp, ponieważ chciałbym zrobić bardzo dokładny model.
Udało mi się znaleźć jakiś pdf z opisem systemu utrzymania i sa tam schematy całych wózków, jednak nie dają pełnej wizji całej konstrukcji.

W zamian za pomoc mogę przystosować ten model z wersji high poly, na low poly i udostępnić na potrzeby symulatora.

matek123:
Z dokładniejszymi danymi raczej jest ciężko, bo zazwyczaj są objęte tajemnicą producenta.

andy939:
Przyjmę wszystko co się da. Najwyżej będę improwizował przy niektórych elementach.

EU07-483:
Popytaj na forum TD2 - tam powstaje szczegółowy model Impulsa.

Stele:
Się podepnę. Poszukiwane ostre, teksturowe zdjęcia aparatury dachowej Impulsa w wersji PGZ, choć inne też się przydadzą. Czaić się na wiadukcie/nastawni lub górce obok torów z krótkim otwarciem migawki. Kilka elementów oteksturowałem na nowo ze zdjęć Hanysa i jakość wzrosła trzykrotnie względem xsonerowej tekstury, to fajnie byłoby tak samo potraktować resztę, ale nie mam ostrych zdjęć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej