Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 476
Stele:
No ja ani yB nic ci tu nie pomożemy. Musisz Grzesia nękać, bo to on dłubał przy PoKeys.
firleju:
Nęka mnie nęka. Niestety nie mam za bardzo pomysłu co może być nie tak. Zostaje wywalenie całego commita od nbmx-a, bo to że go wyłączyłem to nie pomogło. Coś jeszcze musi siać, ale nie za bardzo mam pomysł co.
Stele:
EXE 478:
* Cofnięcie zmian PoKeys, które dołączył nbmx, gdyż powodowały dziwne zachowanie pozostałych PWM. @gfirlejczyk
* Współczynnik wzmocnienia smugi łapie zmiany dynamiczne.
* Aktualizacja świateł z programatora przy załączaniu baterii tylko gdy ten istnieje.
firleju:
Robiąc integrację z Lua wkurzyłem się niemiłosiernie i w najbliższym czasie zacznę wrzucać wersje bazujące na ostatnim commicie z poprawkami na PoKeys (niedostępny publicznie, ale to będzie w wersji 479) z przepisanymi poszczególnymi plikami pascala na c++. W końcu trzeba to zrobić. 2 tygodnie szukałem jakiegoś rozsądnego i darmowego narzędzia do konwersji bo nie uśmiecha mi się przepisywać _mover.pas ręcznie. Wczoraj znalazłem (i tak są potrzebne ręczne poprawki) więc robota może ruszyć do przodu.
Dodano: 01 Lipca 2016, 21:33:31 Zacząłem od "najprostszego" czyli kodu odpowiedzialnego za obsługę rozkładu jazdy. W zasadzie została tylko jedna funkcja, za to najważniejsza - czytanie z pliku. I teraz moje pytanie: robić na istniejącym, czy bawimy się na całość i po prostu opracować nowy format, w którym będzie można docelowo zawierać także polecenia dla przyszłego dyżurnego. Oczywiście format, który da się łatwo czytać i nie będzie powodować problemów przy pisaniu i parsowaniu przez exe.
Mile widziane propozycje jakiegoś standardu, w którym możemy się poruszać (no chyba, że zostajemy przy tym co jest).
HTD:
Przy nowej smudze: paski pionowe i "zepsuty" semafor (w załączniku). Na EU07_smugaddl32.exe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej