Symulator EU07 (i nie tylko) > Screeny
Nad morze
Krzysiek626:
Tu trzeba jeszcze dopisać, że z Łodzi Kaliskiej nad morze (Ustka, Łeba, Sopot), jeździło się zwykle składem jak na screenie z pierwszego postu, przez Kutno, Toruń, Grudziądz, Malbork i Tczew. Trakcja była parowa. To są niezapomniane chwile może dlatego, że dzieciństwo, może dlatego, że dawno i para. Pamiętam też, jak wprowadzono połączenia z Kaliskiego przez Pabianice, Sieradz, Zduńska Wola, Karsznice i dalej już prosto na północ przez Inowrocław do Gdyni. Przy czym ciekawostką jest, że składy w tej relacji to 3x EN57, a czas podróży skrócono do około 7 godzin, składy jeździły na dzień. Z trakcji parowej, najbardziej zapamiętane to ścisk w składach i iskry za oknem przedziału w nocnej relacji. Miło było też o świcie, kiedy podróż zbliżała się do końca.
queuedEU:
No zgubil Wroclawek, no jak mogles? ;)
Cozder:
Czy pamiętam? Ja się wychowałem we Lwówku Śl. Takie składy z Jeleniej Góry do Żar ciągały SP42 w identycznym kolorze. Tam się loki zmieniały, a wagony jechały dalej na Szczecin jako pospieszny. Na trasie 283 były widywane do połowy lat 90tych. Nie wierzycie, że tu takie perły jeżdżą? Real foto z 2007r. :
Krzysiek626:
--- Cytat: queuedEU w 06 Kwietnia 2016, 14:38:17 ---No zgubil Wroclawek, no jak mogles? ;)
--- Koniec cytatu ---
Właśnie dlatego nie napisałem Wrocławek i;)
Koniecznie dopisać trzeba, że zmieniono część trasy. W efekcie, z Torunia skład nie jechał przez Toruń Wschodni, tylko przez Bydgoszcz, Laskowice Pomorskie, Tczew do Gdańska. Wydaje mi się, że trasa przez Toruń Wschodni, jest bardziej klimatyczną. Oczywiście po wyruszeniu z Kaliskiego, był po drodze Zgierz, Ozorków.... I Wloclawek. O czymś jeszcze zapomniałem?
Nawigacja
Idź do wersji pełnej