Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Pomoc zaimplementowana w MaSzynie

<< < (2/3) > >>

queuedEU:
To ja czekam w takim razie do jutrzejszego wieczora na te opisy, jesli nie bedzie mozna zamknac temat.

cody3223:
Ja akurat znam przepisy, czytałem Ie-1 oraz je respektuję, ale duża część moich znajomych też chciała by pograć w taki symulator i chyba im nie dam do przeczytania Ie-1 (zaraz ktoś mi odpisze, że od tego jest TS20xx) ale najzwyczajniej nie wie jak to się obsługuje. Oczywiście możemy pominąć całe grono osób które myślą że nastawnik jest do wiadomo czego, ale potem słychać "grafika słaba, jechać się nie da" a MaSzyna traci potencjalnych graczy którzy robią nie najlepszy marketing.

--- Cytuj ---Chyba żartujesz, że ktoś budujący scenerie lub pisząc misje pisze sobie od tak i puszcza pociąg byle jak?
--- Koniec cytatu ---
A co to ma do rzeczy? :) Sam coś sobie grzebię w sceneriach i próbuję zrobić według wszystkich norm.

--- Cytuj ---Już widzę Twoje przyszłe zaangażowanie w rozwój symulatora z takim podejściem do idei istnienia i znajomości przepisów.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem czy się rozumiemy, ja nie chcę naginać, likwidować ani nie respektować przepisów, chciałbym ułatwić grę "niedzielnym graczom", możesz powiedzieć że nie taki jest "target" maszyny i jest TS20xx, ale po co zmniejszać sobie ilość potencjalnych graczy?

@queuedEU: Opisać tylko uruchamianie? Hamowanie też? Inne funkcje w lokomotywie (okna/wentylatory/osłony przeciwsłoneczne)? Poruszanie się po scenerii i kabinie też? "Wyjątki" (nadmiarowy/nadmiarowy s. i o., poślizg, różnicowy)? Inne: tj. bocznik, ogrzewanie, awaria silników? Co oznaczają dane kontrolki?

queuedEU:
Wszystko co sie tyczy oblsugi pojazdu jak najdokladniej. No i w plikach tekstowych, to bedzie z takiego pliku przetwarzane na grafike.

cody3223:

--- Cytat: queuedEU w 27 Marca 2016, 23:44:58 ---Wszystk oco sie tyczy oblsugi pojazdu, jak najdokladniej. No i w plikach tekstowych, to bedzie z takiego pliku przetwarzane na grafike.

--- Koniec cytatu ---
Czy chodzi ci o coś w tym stylu: http://pastebin.com/u8qP1TTr ?

Stele:
Przechodzenie między kabinami nie wymaga shifta.

--- Cytuj ---[SHIFT+Y] - zakładanie sygnałów końca pociągu na pojazd
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem skąd wziąłeś. Choć jak patrzę na klawiaturę to pewnie literówka. :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej