Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Bydgoszcz - Terespol Pom. - Świecie/Laskowice Pom.

<< < (2/3) > >>

131Terespol:
@carmel4a
To teraz się pogubiłem, sam rainsted do tworzenia scenerii wystarczy? Czy trzeba pobierać dodatkowe programy?
@EP08_015
To by można było wykorzystać, bo bym jeszcze planował położyć tory Maksymilianowo - Bydgoszcz Wschód Towarowa - Nowa Wieś Wielka, co bym wyłożył węzeł Bydgoski. (18 na odcinku Główna - Wschód, 131 do Głównej oraz 201 od Maksa do Nowej Wsi Wielkiej, a jak dobrze pamiętam ktoś chciał robić i chyba zrobił 131 na odcinku Inowrocław - Bydgoszcz Gł.) dlatego by może pod to podłączyć i by można było zrobić pociąg towarowy relacji Inowrocław - Terespol Pom., albo nawet do portów (Tory bym mógł wyłożyć, ale z teksturami będzie trudno, za mało pociągów i autobusów w tamte rejony...)

EP08_015:
Tak daleko nie siegaj. Powoli i etapami. Zacznij od nowej wsi w strone bydg wschod przez pradocin/emilianowo. Około 23 km szlaku glownie w lesie. Dojedziesz do Bydg leśnej i masz odnoge w strone terespola albo na wprost na Glowna.

carmel4a:
W rainstedzie zrobisz tory, nasypy, wykopy, poustawiasz semafory. Z tego co wiem można eksperymentalnie kłaść trakcję, nie znam się na tym. Więc nie, jeśli wprowadziłem Cię w błąd to sorry. Nie można w nim tworzyć terenu, a wstawianie budynków, itp. wygodniejsze jest w 3dsie, więc będziesz go potrzebować. Mogę Ci wysłać mój plik z torami do wglądu. Jeśli myślisz poważnie nad stworzeniem tej scenerii to można się połączyć na BDG Leśna. Mogę wysłać trochę starych materiałów z BGD Gł. Z drugiej strony jeśli masz zdjęcia starego dworca to podeślij :)
Jak pisał @EP08_015: nie przesadzaj, na razie połącz dwie stacje i zrób teren - dla wprawy.
PS: projekt z Inowrocławiem padł z 2-3 lata temu... i wątpię by był kontynuowany.

EP08_015:
No jakby się to udało to obiecuje ze swojej strony dolozenie wszelkich staran w testach. Mieszkam na podkarpaciu od 8 lat i nawet niewiecie jak mi tęskno w moje rodzinne strony. A wirtualna podróż sentymentalna pociągiem z Bydg Biel do Pradocina kibelkiem, sprawila by niezla frajde. Kto pamięta te polaczenia? 3 razy na dzien. Kibelek ruszal z Bydg Gl do Nowej wsi i z powrotem, przez Lesna, Bielawki, Wschod, Zolwin, Emilianowo (wtedy była tam jeszcze sygnalizacja ksztaltowa w jakiejś części stacji), Pradocin (jezdzilem tam nad jezioro, trzeba było lasem kawalek drogi isc) i Nowa Wies.

131Terespol:
Akurat na początku myślałem o zrobieniu mapy Świecie Przechowo - Terespol Pom. - Laskowice, co by można było zrobić scenariusz ze zdawką, ale tą mapę co teraz mam to jeden wielki niewypał, ktoś wie jak je usunąć z tego edytora, aby mi się tam nie pokazywały?
@EP08_015, akurat mój wujek był maszynistą i tamtą trasą jeździł ;) Ostatnio tam rozkład udostępnił, z Nowej Wsi o 7:12, 14:52 oraz 19:15,a do Nowej Wsi z Bydgoszczy o 6:24 14:14 18:28
Póki co jeszcze się gubię na znalezieniu tego edytora, póki co spróbuje zrobić z tego poradnika "Zrób sobie własną stację" i na tym co ten użytkownik robił, wtedy będę się zabierał za poznawanie kolejnych części edytora i za robienie tej trasy, bo po waszej pomocy uznałem, że jak z tym co umiem to tak naprawdę będzie gdzieś 10% całej scenerii (tory można uznać za 90%, ale wykończenie jest najtrudniejsze) i wielkie gie z tego wyjdzie.
Na razie dziękuje za pomoc, jak macie jeszcze coś do napisanie to piszcie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej