Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
figurrr:
--- Cytat: meril w 31 Stycznia 2016, 00:28:35 ---Spróbowałem jeszcze raz i gapiłem się na wszystkie semafory i nadal nie mam rozkładu (screen). Co do loga, to znalazłem tylko wiadomość o rozkładzie ":none". Nie wiem co robie nie tak :/ Może przegapiłem jakąś poprawke do scenerii która nie była w paczce z pierwszego posta?
--- Koniec cytatu ---
Mam dokładnie ten sam problem. Nie pobiera się rozkład jazdy dla pośpiecha. Tylko tekst none. Czy to może być problem z podaniem odjazdu przez kierownika pociągu?
Chrzan:
Witam. Zauważyłem, że, przynajmniej u mnie, rozjazd w Retkini, gdy zjeżdżamy pośpiechem na prawo jest źle ustawiony. O ile z naszego toru jest dobrze na bok, to na drugim jest ustawiony "na prosto" przez co zmianę wymusza zjeżdżająca lokomotywa.
meril:
--- Cytat: meril w 31 Stycznia 2016, 01:20:00 ---EDIT:
Dzięki @Pinokio się udało. Po prostu przy zmianie kabiny po podłączeniu wagonów trzeba dać nastawnik kierunku na 0... I jak potem da się D, to się rozkład załącza. Jeśli ktoś ma takie problemy, to rozwiązanie już jest. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc ;)
--- Koniec cytatu ---
@Figurrr, jakbyś czytał uważniej, to byś znalazł odpowiedź ;)
-------------------------------------------
Cały czas mam problem z wywalaniem symulatora. Wystarczy że "przelecę się" po scenerii wzdłuż torów i po pewnym czasie Maszyna nie odpowiada. Mam do Was prośbę, mógłby ktoś po przejechaniu scenerii włączyć menedżer zadań i zobaczyć ile pamięci pożera proces EU07?
Krzysiek626:
W załączeniu obrazek po przejechaniu z Łodzi do Sieradza. Generalnie nie mam jakiś większych obciążeń pamięci. Ramu mam 4Gb.
Błąd z rozjazdem jest nam znany, nie jest krytyczny jeśli chodzi o ukończenie jazd. Jeśli ktoś nie ma rozkładu jazdy, to popełnił jakieś błędy. Pliki log.txt jeśli przekraczają rozmiar wymagany dla załącznika - pakujemy 7zipem. W plikach scenerii, zastosowano wpis pozwalający na ignorowanie łamania patyków i zjazdu ślizgu z drutu jezdnego. Mimo to errors.txt pokaże nam zarejestrowane przypadki braku zasilania.
Eisenmann:
Służba en57_sieradz, ostatnie dwa przejazdy zakończyły się tak samo czyli:
Jadę z Łodzi i trzymam się rozkładu. Przed stacją w Sieradzu czekam kilka minut (5-7) przed semaforem wjazdowym aż przeleci pośpiech z Ostrowa (EU07-009), potem dostaję wjazd. W Sieradzu wszystko ok., zmiana kabiny, próby hamulca itd. Rozkład powrotny do Łodzi mi się wyświetla, jest zapowiedź, ten tego, jest godzina odjazdu 20:30, ale semafor na sąsiednim torze zezwala na jazdę, a nie mój. :) Czekam, może co przeleci i przelatuje pociąg Orlenu prowadzony przez lokomotywy TEM2. Poczekałem sobie jeszcze z pół godziny, myślę może ja pojadę za nim, ale nic. Orlen przejechał Zduńską Wolę a ja dalej stoję, więc zakończyłem. I tak dwa razy pod rząd.
Dziwne, bo na początku ten scenariusz przejechałem dwa razy bez problemu, ostatnio tylko zaktualizowałem Rainsted i nic więcej. :)
Orlen powinien dojechać do Sieradza, zatrzymać się i mnie przepuścić. Tak by było rozsądnie.
Pierwsze dwie jazdy na tej misji przebiegały tak, że nie czekałem przed Sieradzem na żadnym semaforze, a EU07-009 minęła mnie dopiero na stacji, po czym jechałem sobie bez problemu do Łodzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej