Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Kaliska - sceneria do pobrania w pierwszym poście!
Stele:
Jak mogłeś nie dostać rozkładu? Wisi on w semaforze wyjazdowym i wg twojego loga został tam poprawnie wysłany ale byk go nie odczytał. Nie da się podpiąć pod skład i wyjechać z Kaliskiej bez spojrzenia na ten semafor.
Krzysiek626:
Jeśli chodzi o brak tekstur, to tak jest u wszystkich. Jeśli chodzi o wysyp, to nie u wszystkich. Scenerię z bykiem uruchamiałem dzięsiątki razy z powodzeniem. Sceneria jest bardzo duża, jest nie skończona i jeszcze pewnie długi czas taka pozostanie. Brakuje w niej dekoracji, w tym dedykowanych modeli i tekstur. Prawdę mówiąc, nie widzę tego w dobrym świetle o ile nie pomogą nam użytkownicy forum i Facebooka. Budowa tej scenerii, to kilka lat pracy kolegi @pozdze i setki godzin testów, prowadzonych przez forumowych developerów. Sami nie jesteśmy w stanie zorganizować tak wielkiego projektu. Tym bardziej, że nie jedyny projekt, co widać na forum.
--- Cytuj ---Widzę też, że źródłem problemów jest niedostateczna dokumentacja. Proponuję, żeby ktoś po prostu nakręcił przejazd i zamieścił filmik.
--- Koniec cytatu ---
Przykro mi, takiego filmiku nie było nigdy, jako formy instrukcji i nadal nie będzie. Mogę doradzić tylko, aby po uruchomieniu ET22 i zapaleniu na tarczy manewrowej światła ms2 wcisnąć shift+Q. Uruchomicie w ten sposób AI (automatyczne prowadzenie składu przez komputer), co daje możliwość podglądania, jak wykonać nasze zadanie w tym scenariuszu.
--- Cytat: Smok E_ustachy w 30 Stycznia 2016, 16:59:24 ---A tu mój film z pierwszego przejazdu scenerią:
https://youtu.be/VuocGHdP1Jo
Zwracam uwagę na elementy horroru w 3 minucie 15 sekundzie i następnych.
--- Koniec cytatu ---
Tu sam jesteś sobie winien, zbyt długo czekałeś na ruszenie tym składem. Z przystanku osobowego Dąbrowa, powinieneś odjechać o 18,31. Na ekranie jest po 20,00. Skład którym jechałeś, powinien już być dawno na Dworcu Kaliskim i prowadzony przez ET22 już wyjechać w stronę Ostrowa Wlkp. Gratuluje jazdy na bo z prędkością 90km/h
Za to, zajefajne tło muzyczne.
meril:
Spróbowałem jeszcze raz i gapiłem się na wszystkie semafory i nadal nie mam rozkładu (screen). Co do loga, to znalazłem tylko wiadomość o rozkładzie ":none". Nie wiem co robie nie tak :/ Może przegapiłem jakąś poprawke do scenerii która nie była w paczce z pierwszego posta?
Stele:
Otwórz plik scenery/kaliska/events2pos.ctr Czy wiersz 18 brzmi:
--- Kod: ---event rjpos updatevalues 1.0 lk_g_sem_mem Timetable:16105 0.1 0 endevent
--- Koniec kodu ---
Czy masz plik scenery/16105.txt? Może paczka z pierwszego posta czegoś nie zawiera a my nie mamy błędów, bo mamy pliki pozostałe ze starszych wydań.
Jak masz wpis i plik na miejscu, to odpal scenerię w debugmode i zaloguj komórki (shift+9) podczas jazdy po podstawiony skład, po podpięciu się i oczekując na wyjazd między 20:00 - 20:03. Wyświetl jeszcze napisy diagnostyczne spod F2 (te ze stanem fizycznym, tabelki skanowania nie loguje, choć to by nie było głupie jako feedback do debugowania...) przy podjeżdżaniu do składu. Symulację możesz wyłączyć w momencie otrzymania wyjazdu.
meril:
Rozkład w txt jest, w eventach jest tak samo znak w znak. Twój sposób wypróbuje jutro, bo pora się już późna zrobiła.
EDIT:
Dzięki @Pinokio się udało. Poprostu przy zmianie kabiny po podłączeniu wagonów trzeba dać nastawnik kierunku na 0... I jak potem da się D, to się rozkład załącza. Jeśli ktoś ma takie problemy, to rozwiązanie już jest. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej